AKP Sözcüsü Yasin Aktay MYK sonrası basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gri memurluk tartışması ile ilgili bir soruya Aktay, "Henüz böyle bir çalışma henüz yok. Bir takım çalışmalar elbette yapılıyor. Bütün maksat devlet içerisinde bu ihanet şebekesinin unsurlarının ayıklanmasıdır. Bu işe bulaşmamış hiç kimsenin mağdur edilmemesi konusunda hassasiyet var" diye yanıt verdi.

"(AF TARTIŞMALARI) CEZAEVLERİNİN DURUMU ADALETİ BOZMAYACAĞI BİR TAKIM ÇALIŞMALARIN YAPILDIĞINI BİLİYORUZ" 

Geçmişe dönük 5 yıllık af çıkacağı yönünde çalışmalar yapıldığı iddialarının sorulması üzerine Aktay, "Detaylarını çok fazla bilemeyeceğim şu anda. Adalet Bakanlığı'nın bünyesinde cezaevlerinin durumu, suç ve ceza dengesindeki adaleti bozmayacağı bir takım çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Bu çalışmalar kısa süre içerisinde bitirilecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" diye konuştu.
 
"HDP'LİLER NE YAZIK Kİ TERÖR İLE ARALARINA MESAFE KOYMUŞ DEĞİL" 

HDP'nin Anayasa çalışmalarına katılıp katılmayacağına ilişkin bir soruya AKP Sözcüsü Yasin Aktay, "HDP'lilerin katılması ile ilgili bir problem HDP'lilerin şu anda ne yazık ki şeye katılmamış olması. Hala bu oluşan bu milli birlik havasını sürdürebilecek şekilde kendilerini ayarlayamamış olmaları. Terör ile aralarına hala bir mesafe koymuş değiller. Hala PKK nedeniyle şehit verdiğimiz mücadelenin devam ettiği bir terör örgütünden bahsediyoruz. Bir takım verilere göre, Fetullahçı Terör Örgütü ile de çok açık, çok açık olmasa bile bir takım işbirlikleri içerisinde olan bir yapı var. HDP'liler Parlamentomuzda bulunan halkımızın seçtikleri milletvekilleri. Evet her ne kadar son zamanlarda kendi seçmenleri ile irtibatlarını ve desteklerini büyük ölçüde kaybetmiş olsalar da … bölgede şahit olduğumuz bir manzara. Şu anda ilgileri, endişeleri, ilgi alanları itibari ile oylarını almış oldukları halklarından kopuk vaziyetteler" diye yanıt verdi.(Cumhuriyet)