Yıldırım'ın Pazar günü gerçekleştirilecek Kongre'yle birlikte Genel Başkan olması, ardından kurulacak 65. hükümetin de Başbakanı olması bekleniyor.

Binali Yıldırım'ı Genel Başkan adayı olarak tanıtan AKP sözcüsü Ömer Çelik, "Yapılan istişarelerin sonucunda çok değerli arkadaşımız Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım Genel Başkan adayı olarak seçilmiştir" dedi.

Ömer Çelik'in ardından söz alan Yıldırım, 22 Mayıs'taki olağanüstü büyük kongreyi 'bir demokrasi şöleni' olarak tanımladı ve Genel Başkanlık görevini bırakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu için "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan devraldığı bayrağı başarıyla taşımıştır" dedi.

Yıldırım, sözlerine "Partimizin her bir kademesindeki arkadaşımızla büyük bir uyum içerisinde çalışarak Büyük Türkiye hedefine ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diyerek devam etti.

'Yıldırım Diyarbakır'a gidiyor'

MKYK toplantısının ardından yapılan açıklamalardan sonra AKP Genel Başkan adayı Yıldırım'ın Diyarbakır'a bir ziyarette bulunacağı belirtildi.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde, Yıldırım'ın geçen hafta PKK'nın bomba yüklü kamyonunun infilak ettiği ve 16 köylünün hayatını kaybettiği Dürümlü Köyü'nü de ziyaret edeceği ifade ediliyor. (BBC)