CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP'li 12 milletvekilinin Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'i ziyaret sonrası çektiği fotoğraf ile ilgili "Şaşırtmadı" dedi.

Altay'ın açıklamaları şöyle:

"Darbe girişimi sonrası FETÖ'ye yönelik başlatılan soruşturma inceleme süreçlerinde sanatçı, gazeteci, akademisyen, öğretmenler, ticaret erbabı her kesimden birileri deşifre oldu. Yalnızca siyasetten kimsenin deşifre edilmediğini görüyoruz. Bugün bir gazetede yer alan fotoğraf işin gerçeğini bize yansıtıyor. Gazetedeki fotoğraf beni şaşırtmadı. Dönemin başbakanı AKP'nin cadı avını bırakıp kendi içinde bir iç muhasebe yapmaya ihtiyacı var. Bu ülkede bir milyon insanın mağdur edilmesi 15 Temmuz şehitlerimize de züldür. O şehitler insanlar mağdur olsun diye ölmedi. 15 Temmuz şehitleri kıymetli bir görev yerine getirdi. Mekanı cennet olsun şehitlerimizin. Vefa borcumuzu bu yaklaşımla ödeyemeyiz onlara karşı. Vefa borcumuzu ödemek istiyorsak darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmak zorundayız. Başka türlüsü 15 Temmuz şehitlerinin kemiklerini sızlatır. AKP ve hükümete sesleniyorum; daha fazla kemikleri sızlatmasınlar"

MHP: ENDİŞE VERİCİ 

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Parsak ise Gülen'le fotoğraf çektiren AKP'lilerle ilgili "Fotoğraf gerçekse çok endişe verici bir durum" yorumunu yaptı.