SABANCI'DAN DESTEK


AKM'nin tarihçesini anlatan ve mahkeme kararıyla durdurulan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Günay, "Uğurlu bir adım atmaya çalışıyoruz" dedi. AKM için basit bir tadilatla yetinilmeyeceğini, köklü bir elden geçirme işlemi yapılacağını söyleyen Bakan Günay, "Bizim bir destek arayışımız vardı. Bir sponsorluk arayışımız vardı. Güler Sabancı'ya başvurduk. Sabancı Vakfı kültür yaşamına katkıları olan bir kuruluş. Bakanlığımıza daha önce Adana'da, Malatya'da, Maraş'ta, Kocaeli'nde Kültür Merkezi yapmışlardı. Atatürk Kültür Merkezi'ne yapım ortağı olarak katılacaklar" diye konuştu.


Bakan Günay, bu katkının karşılığı olarak bir salona Sabancı isminin verileceğini sözlerine ekledi.


30 MİLYON TL KATKI


AKM'nin yenileme çalışmalarına 30 milyon TL'lik katkı sağlayacak olan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise "Bakanımızdan bir teklif gelince, böyle bir teklifle ilgilenmeden duramazdık. AKM'nin hepimizin hayatında önemli yeri var. Cumhuriyet tarihimizin sanat ve kültür hayatının merkezi olan bu binanın yeni teknolojilerle donanarak, ses ve ışık düzeniyle ama eskisine sadık kalarak yeniden İstanbul sanat severleriyle buluşmasına katkımız olacağı için grubumuz adına gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.


Sabancı ses ve ışık teknolojisini yenileyecekleri salonlardan birine Sabancı Operası adının verileceğini de sözlerine ekledi.


ADI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ OLARAK KALACAK


AKM'nin yenilendikten sonra da Atatürk Kültür Merkezi adını taşıyacağını özellikle vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yapıma karşı çıkanların dile getirdiği AKM alışveriş merkezi olacak görüşlerinin artık geride kalan bir tartışma olduğunu söyledi. Günay, Mart sonunda ihale için düğmeye basılacağını ve yapımın 2013, 29 Ekim'ine yetiştirileceğini de aktardı. Günay, toplam maliyet kosununda bilgi vermesinin doğru olmayacağını ancak yeterli kaynaklarının olduğunu da sözlerine ekledi.


ÖA-AY (MK) (FOTOĞRAF)