Gebze kent meydanında bulunan ve geçen aylarda onarım çalışması yapılan Malkoçoğlu Türbesi'ndeki çalışmalar bilinmeyen nedenle kısa süre önce durdu. Hiçbir çalışma yapılmayan türbenin içinde yerinden kaldırılan ve Akıncı Beyi Malkoçoğlu ile kim olduğu bilinmeyen sandukaların olduğu yer çöplüğe çevrildi. Tadilat işinde çalışan işçilerin eski gömlekleri ve diğer çöplerinin altında mezar olan yerin üzerine bırakılması ve bunu herkesin görmesine rağmen kaldırılmaması tepkilere neden oldu. Tepkiler üzerine 

Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çöplüğe dönen Malkoçoğlu Türbesi'nde tüm çöpleri topladı, otları temizledi. Ayrıca türbeyi sabah ve akşam temizlemek üzere bir temizlik işçisi görevlendirildi.

RESTORASYON DEVAM EDİYOR

Belediyenin konu ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Gebze Kent Meydanı içerisinde yer alan Malkoçoğlu Türbesi’nde restorasyon çalışmaları devam etmektedir. Vakıflar Bölge Müdürlüğü kontrolünde aslına uygun olarak sürdürülen restorasyon çalışmalarına, türbe yapılacak kubbeye ilişkin üniversiteye yaptırılan statik raporu nedeniyle ara verilmişti. Üniversiteye hazırlatılan raporun ilgili kurullarda görüşülmesi ve karara bağlanmasını ardından restorasyon çalışmaları kaldığı yerden devam edecektir. Ara verilen çalışmalarda görsel kirlilik haiz eden materyaller kaldırılmış ve buna neden olan ilgililer de çalışmaların daha özenli ve tertipli yapılması konularında ilgili merciler tarafından uyarılmıştır."



MI(MB/AK)