Tunceli'de askeri personel taşıyan sivil minibüs ile güvenliğini sağlayan askeri cipin geçişi sırasında, teröristlerin bomba yüklü aracı patlatması sonucu şehit olan askerlerden jandarma ulaştırma er 23 yaşındaki Mümin Koca için memleketi Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Malatya'daki törenin ardından askeri uçakla Akhisar Hava Meydan Komutanlığı'na getirilen şehit jandarma ulaştırma er Mümin Koca'nın cenazesini, güçlükle ayakta durabilen babası İsmail Koca, annesi Hafiza Koca ve ablası Mürivet Akaydın karşıladı. Şehit askerin cenazesi daha sonra Akselendi Beldesi Atatürk Caddesi'ndeki baba evine son kez getirildi. Burada, acılı aile tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehit er Mümin Koca'nın naaşı, helallik alındıktan sonra beldedeki Çarşı Camii'ne getirildi.

Buradaki törene, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, AK Parti, CHP ve MHP'li Manisa milletvekilleri, Manisa 5'inci Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, çok sayıda asker, çevre belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehidin yakınları ve 5 bine yakın kişi katıldı.

ŞEHİT ANNESİNİN FERYADI YÜREK DAĞLADI

Türk bayrağına sarılı tabutun önünde bulunan şehidin fotoğrafını eline alan baba İsmail Koca, öpüp alnına koydu. Şehidin ablası Mürivet Akaydın, "Ablacım ben sana böyle mi sarılacaktım? Hasret gittik. Bu acı son olsun" diye gözyaşı döktü. Kadın askerler tarafından teskin edilmeye çalışılan gözüyaşlı anne Hafiza Koca'nın, "Yavrum sensizliğe nasıl dayanırım? Gitme oğlum, sarı oğlum benim. Bayramın mübarek olsun. Bayramlaşmaya mı geldin? Kökleri kurumadı onların. Tek evladımı aldılar benden. Kolumu kanadımı kırdılar. Bir tek yavrumu çok mu gördünüz bana? Yavrum ben nasıl dayanacağım? Bizi yaktılar başka analar yanmasın. Çaresini bulun. Keşke oğlum şoför olmasaydı" diye feryat etmesi ise yürekleri dağladı.

HABERİ GELMEDEN YÜREĞİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Evin tek oğlu olan şehit er Mümin Koca'nın askerliği boyunca, çok bağlı olduğu annesini her gün arayıp, "Durumum iyi Manisa'da gibiyim" dediği, olay günü aramayadığı ve anne Hafiza Koca'nın, durumdan şüphelenip yakınlarına oğlunun birliğini arattığı, ancak bir türlü haber alamadıkları belirtildi. Yakınları, talihsiz annenin, oğlunun şehit düştüğünü hissedip, daha haberi gelmeden gözyaşı döktüğünü dile getirdi.

TUĞGENERAL: BUNDAN SONRA EVLADINIZ BENİM

Cami avlusunda şehit babasına taziyede bulunan Tuğgeneral Nehir Aydın, şehidin babası İsmail Koca'nın elini öpüp, "Verin oğlunuzun yerine elinizi ben öpeyim. Bundan sonra sizin evladınız benim" dedi.

Cami ve çevresini dolduran binlerce kişi, ikindide kılınan cenaze namazının ardından yürüyüş yaptı. Bu sırada kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Apo'ya ölüm', 'Şehidim hakkını helal et' saloganları attı. Ayrıca, 'Ya bu kanı durdurun ya da millet durduracak' yazılı pankart taşındı. Gözyaşlarının sel olduğu yürüşün ardından şehit er Koca, Akselendi Belde Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ASKERDEN GELİNCE EVLENECEKTİ

Akselendi Beldesi'nin ikinci şehidi olan jandarma ulaştırma er Mümin Koca'nın, askerden önce babasına destek olup, evlerinin ikinci katının inşaatına başladıkları, askerden dönünce de inşaatı tamamlayıp, evlenmeyi hayal ettiği dile getirildi.

Turaç TOP- Turan GÜLTEKİN- Mücahit BEKTAŞ- Barış GEZİCİ/AKHİSAR (Manisa),



(AÖ/SS)