Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğurul Günay, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Kaymakam Kamil Köten, Milletvekili Uğur Aydemir, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura, il ve ilçe daire amirleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve Akhisarlılar katıldı. Spor bir kıyafetle törene katılan Bakan Günay, belediye bandosu ve protokol tarafından karşılandı. Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Müze'nin açılması için büyük emek sarf eden İl Genel Meclisi Üyesi Kefayettin Öz ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Milletvekili Uğur Aydemir ve Vali Halil İbrahim Daşöz'ün ardından konuşan Bakan Ertuğrul Günay, "Bu mütevazi Akhisar Müzesi'nin yapımının 6 yıl olması biraz uzun olmuş. Bunun 5 yılından ben sorumluyum. Fakat ülkemizin her yerinde kültür hazinelerimizin gün yüzüne çıkması için çok büyük projeler yürütüyoruz" dedi. Son bir haftadır başta Ege bölgesi olmak üzere yaptığı gezilerde eserlerin takibinin yaptığını belirten Bakan Günay, bakanlığın yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda da bulundu.

Belediye Başkanı Salih Hızlı, Bakan Günay'a şehrin anahtarını ve Süper Lige çıkan Akhisar Belediyespor formasını verdi. Bakan Günay da müzenin açılmasına büyük emek veren Belediye başkanı Salih Hızlı'ya, İl Genel Meclisi Üyesi Kefayettin Öz'e, Müzeyi eser kazandıran Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) temsilcisi Hakkı Duran'a, Öğretmen Mustafa Kuzucuk'a ve inşaatı tam ve eksiksiz bitiren son müteahhit firma sahibi Oğuz Koçoğulları'na Bakanlığın şiltlerini verdi. Şiltlerin verilmesinden sonra Bakan Günay, Vali, Milletvekili, Belediye Başkanı müzenin açılış kurdelesini kesti. Ardından müze gezildi.

6 yılda bitirilen, 2 bin 972 metre karelik bir alanda 1000 metre kapalı alanı bulunan, 3 ayrı binadan oluşan Akhisar Arkeolojik ve Etnografik Müzesi toplam 1 milyon 537 bin 897 TL'ye mal oldu. Müzede 434 Arkeolojik eser, 90 adet Etnografik eser, 117 adet Etütlük eser olmak üzere 541 eserin bulunduğu, bunun dışında Akhisar Belediyesi, Ege Linyitleri, Akhisar Esnaf ve vatandaşlar tarafından bağışlanan 410 adet arkeolojik ve etnografik eser olmak üzere müzede 1051 eserin yer aldığı belirtildi.

HA(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)