Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nde gerçekleştirilen diyaliz makinesi bağış törenine Hastane Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, İç Hastalıkları Nefroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Fevzi Ersoy, Hastane Başmüdürü Dr. Işık Özcan ve bağışçı Dolphin Otelleri Pazarlama Koordinatörü Dr. Yıldırım Cömertoğlu katıldı.

AÜ Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nde 7 yıl diyalize girdikten sonra 46 yaşındayken yaşamını yitiren annesi Nurcan Cömertoğlu adına diyaliz makinesi bağışlayan Dr. Cömertoğlu, "Ben de 1994 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. O tarihte hastanemizin şartları sınırlı olduğu halde doktor ve diyaliz ünitesi çalışanlarının özverili çalışmalarından çok etkilenmiştim. Geçen yıl karaciğer hastalığı nedeniyle vefat eden babam Rüstem Cömertoğlu adına bir diyaliz makinesi üniteye bağışlamıştım" diye konuştu.

ORGAN BAĞIŞI GÜNAH DEĞİL

Her yıl bir diyaliz makinesi bağışı yapmak istediğini belirten Dr. Yıldırım Cömertoğlu, "Hocalarımızın yakın ilgisi var. Ben bu bağışı örnek olmak amacı ile yapıyorum. Tüm varlıklı insanların böyle bağışlarda bulunmasını isterim. Şu an karşılıksız vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Anneme o tarihte uygun böbrek bulamamıştık. İnsanlar organlarını bağışlasın, günah değil. Hurafelere inanmasınlar. Eğer öbür dünyada organlarımız yeniden lazım ise Çanakkale ve güneydoğuda tüm organları parçalanarak yaşamlarını yitiren şehitlerimizin durumunu 'organ bağışı günah' diyenlere sormak isterim" diye konuştu.

HİZMET VERDİĞİMİZ İNSAN SAYISI ARTACAK

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Erdoğan ise "Hizmet gördükten sonra annesinin yaşadığı hastalık nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından babası ve annesi adına diyaliz makinesi bağışlayarak örnek davranışta bulunan Yıldırım Cömertoğlu'na teşekkür ediyorum. Sayın Cömertoğlu'nun hastane çalışanları ve doktorların çalışmalarından etkilenmiş olması çok güzel. Bu bağışla hizmet verdiğimiz insan sayısı daha da artacak. Bu da bize mutluluk veriyor" diye konuştu.

HASTAYLA SOHBET ETTİLER

Tören sonunda bağışçı Dr. Cömertoğlu, Başhekim Doç.Dr. Erdoğan ve Prof.Dr. Fevzi Ersoy, bağışlanan diyaliz makinesinde tedavi olan hasta ile sohbet etti.