Fethiye'de şiddetli deprem

Akdeniz Bölgesi 6.0 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE)'nden alınan bilgiye göre, saat 15:44'te meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki şiddetli depremin merkez üssünün, Muğla Ölüdeniz açıkları olduğu belirtildi.

Fethiye ilçesine bağlı Kayaköy Koyu'nun 21 km güneybatısında yerin 19.6 kilometre derinliğinde meydana gelen ve 20 saniye süren deprem, Akdeniz Bölgesi'nin yanı sıra çevre iller ve Kıbrıs'ta da hissedildi.

Deprem nedeniyle büyük panik yaşandı.

Artçı sarsıntılar devam ediyor

6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Ölüdeniz açıklarında; 4.3, 4.9, 4.7, 3.6, 3.3, 3.7, 3.4 büyüklüğünde 7 artçı sarsıntı meydana geldi.

Deprem anında kendilerini pencereden attılar

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Akdeniz'de merkez üssü Ölüdeniz açıklarında 6.0 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili olarak, ''Bize gelen bilgilere göre hastanelere 6-7 kişi intikal etti. Bunlar da deprem esnasında korkuyla balkondan, pencereden atlayan kişiler'' dedi.

Tekin, olayın meydana gelmesinin ardından 112 Acil Servis ve UMKE ekiplerinin Fethiye Ölüdeniz'e sevk edildiğini söyledi.

''Bize gelen bilgilere göre hastanelere 6-7 kişi intikal etti. Bunlar da deprem esnasında korkuyla pencereden atlayan kişiler'' diyen Tekin, ''Ölüdeniz başta olmak üzere bölgeden gelen ihbarlar değerlendiriyor. Yoğun bir telefon trafiği var. Henüz net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak bize ulaşan can kaybı bilgisi yok'' diye konuştu.

Öte yandan depremin hissedildiği Muğla kent merkezinde de vatandaşların panik içinde ev ve işyerlerinden çıktıkları gözlendi. Vatandaşların sokaktaki tedirgin bekleyişi sürüyor.

Elektrik ve internet kesildi

Deprem nedeniyle Fethiye'de elektrik ve internet bağlantısında kesintiler yaşandı.

Yakın tarihlerde bölgede art arda depremler yaşanmıştı. Bölgede son bir ayda irili ufaklı yaklaşık 200 sarsıntı meydana gelirken 5 Haziran'da Marmaris 4.6, 9 Haziran'da Muğla Köyceğiz 4.2 büyüklüğünde depremlerle sallanmıştı.

"Dünyanın en çok deprem üreten bölgelerinden birisi"

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Okan Tüysüz, Ege Bölgesi'nin gerilme bölgesi olduğuna dikkat çekerek, "Bu bölgede çok sayıda fay var ve bunlar 7.2'lere ulaşan depremler üretti. Güney Ege'de Rodos Adası'ndan çıkarak Fethiye'ye ulaşan, buradan da Burdur'a kadar giden bir fay var. Sonuçta Ege bölgesinin jeolojik yapısı içerisinde olağan bir deprem olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü orası dünyanın en sık deprem üreten bölgelerinden birisi. Bundan sonra 5.1'e kadar ulaşan artçılar beklenebilir" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Beklenen deprem daha büyük"

Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Geçen yıl böyle bir deprem beklendiğini söylemiştim. Fethiye'de aşağı yukarı 40 yıldır bir deprem olmuyordu. Fethiye her zaman bizim deprem beklediğimiz bir yerdir. Deprem süresini doldurmuştu. Fethiye'de beklenen deprem daha büyüktür." dedi.

Başbakan Erdoğan kürsüden indi deprem oldu

Deprem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yaptığı Antalya'da da hissedildi. Deprem Başbakan Erdoğan konuşmasını tamamlayıp kürsüden indiğinde meydana geldi. Antalya'da ayrıca evlerde avizeler sallandı, vatandaşlar evlerden dışarı çıktı. Antalya ilçeleri Kumluca ve Finike'de de hissedildi. Antalya'da deprem nedeniyle evlerinden atlayanlar oldu.

Tsunami korkusu plajları boşalttırdı

Deprem Kıbrıs'ta Rum kesiminde bile hissedildi. KKTC'de vatandaşlar "tsunami" korkusuyla plajları boşalttı, ancak herhangi bir hasar haberi alınmadı.

"Büyük bir toz bulutu oluştu"

Ölüdeniz Belediye Başkanı Kemalettin Yılmaz gazetecilere çok şiddetli bir sarsıntı yaşadıklarını belirtirken "Büyük bir toz bulutu oluştu, bir paniğimiz yok. Bir yıkım yaralanma ölüm yok, şu ana kadar yangın yok. Balkondan bir iki kişi atlamış diye kulağımıza geldi. Onun dışında bir hasarımız yok. Türkiye'nin en alçak yapılaşması Ölüdeniz'de. İki katlı bir yapılaşma vardır, binalarda bir hasarımız yok" dedi. Yılmaz depremin 35 saniye sürdüğünü bildirdi.