Samsun'un Ladik İlçesi'ne 7 kilometre uzaklıkta bulunan Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi Samsun ve çevre illerden gelen birçok kayak severe ev sahipliği yapmaya başladı. 2 yıldan bu yana faaliyette olan kayak merkezi 1300 metrelik telesiyej ve 1675 metrelik de pisti ile kayak severlerin en uğrak mekanlarından biri oldu. Özellikle de kar yağışının etkili olduğu son günlerde Akdağ'a, çok sayıda kişi akın etti. Orta Karadeniz bölgesindeki tek kayak merkezi olan Akdağ'a yoğun kar yağışı nedeniyle 1 metreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle 7'den 70'e herkes kayak yapmaya geldi.

Hafta sonları turlarla bölgeye gelenler kar yağışı altında kayak yaparak eğlendi. Kayak yapmasını bilmeyenler de kızaklarla kaydı. Çocukları ile birlikte Akdağ'a gelen kadınlar kızakla karda kaydı. Zaman zaman anneler kızakla çocukları itekleyip kaydırdı, bazen de çocuklar annelerini karda eğlendirdi. 58 yaşındaki Havva Bulut, "Buraya eğlenmeye geldik. Çocuklarımızla birlikte karda kaymanın keyfini çıkarıyoruz. Bizim içinde değişiklik oldu. Buranın kayak merkezi olarak açılması biz kadınlar içinde stres atmamız için iyi oldu. Çok eğleniyoruz" dedi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 olduğu ilçede Ladik Gölü de buz buttu. 870 hektarlık alana sahip olan gölün üzeri buz tutup beyaz örtüyle kaplandı. Turna Balığı, sazan, kızıl kanat, tatlı su ıstakozu gibibalık türlerinin bulunduğu gölün buz tutan yüzeyinde çok sayıda kişi yürüdü.

Diğer taraftan kar yağışının bugün etkisinin azalmasıyla birlikte köy yolları da açılmaya başladı. Samsun'da 123, Ordu'da 270, Çorum'da 92 ve Sinop'ta da 88 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.



MS,HÇ,(İS/İD)