Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde hastabakıcı olarak çalışırken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle 2004 yılında erken emekli olan Hıdır Altaş, çalıştığı dönemde diyalize giren böbrek hastalarının çektiği sıkıntıları görünce onlar için birşeyler yapmak istedi. Az miktardaki emekli maaşının yanı sıra, sokakta topladığı kartonları satarak geçimini sağlayan Altaş, kazandığı paranın bir kısmını da, üyesi bulunduğu Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği'ne bağışlamaya başladı.

İnsanların organ bağışı konusunda yeterince bilinçlenmediğini, kendisinin yapabildiği bağış miktarının çok az olduğunu söyleyen Hıdır Altaş, "Sanıyorlar ki organ bağışlanır bağışlanmaz kendisinden alınacak. Oysa ki beyin ölümü olmadan organını kimse alamaz" dedi.

Gecekonduda kiracı olan Altaş, bir sosyal paylaşım sitesinde 'Organını bağışla sen de hayat kurtar' sloganıyla hazırladığı sayfayı 1600 kişinin takip ettiğini belirterek, "Sayfamda insanları bilinçlendirmeyi kendime amaç edindim. Her geçen gün takipçi sayım artıyor. Bana buradan yöneltilen sorulara da cevap vermeye çalışıyorum" diye konuştu.

Hıdır Altaş, geçen yıl yaptırdığı muayenede ise akciğer kanserine yakalandığını öğrendiğini, bu hastalıkla da mücadele ettiğini belirtti.



ÖE(SU/COŞ)