Suriye'nin Telebyad İlçesi'nde muhalifler ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Dün akşam saatlerinde yoğun ve Türkiye sınırına yakın yerlere düşen top atışları, gece boyu devam etti. Gece boyu sık sık yapılan ve Suriye sınırına yakın noktalara düşen top atışlarının ardından, yetkililer vatandaşları sokağa çıkmamaları konusunda uyardı. Gece sabaha kadar süren top atışları ilçede paniğe yol açtı.

Sabah saatlerinde ise Şanlıurfa'da bulunan 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan yola çıkan 3 obüs ile 1 uçaksavar sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemi arasında Akçakale'ye getirilen zırhlı araçlar, 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı birliğe götürüldü. Zırhlı araçların, sınıra yakın noktalara konuşlandırılacağı bildirildi.

TOP SESLERİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan Telebyad'da muhalifler ile ordu birlikleri arasında çatışmalar da sürüyor. Ordu birlikleri tarafından sıkça yapılan top atışlarının ardından oluşan dumanlar Türkiye sınırından görülürken, patlama sesleri Akçakale'de tedirginliğe yol açıyor. Silah seslerinin azaldığı Telebyad'da, ordu birliklerinin ilçe merkezine yakın bir noktaya geldiği bildirilirken, çatışmaların gün içerisinde artabileceği iddia edildi.



(HK/BT)