Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da yaralıları ziyaret ettikten sonra patlamada ölen ve sabah saatlerinde toprağa verilen 5 kişinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmak üzere Akçakale'ye geldi. İlk olarak patlamada yaşamını yitiren Zeliha Timuçin ve 3 kızı için Bolatlar Köyü'nde kurulan taziye çadırını ziyaret eden Bakan Çelik, Timuçin ailesinin yakınlarına başsağlığı diledi.

Köy meydanında kurulan taziye çadırında Timuçin ailesinin acısını paylaşan Bakan Faruk Çelik, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Allah bir daha bu acıları insanımıza yaşatmasın temennisinde bulunuyorum. Suriye'de yaşananları izliyorsunuz. Suriye'de halkına yıllardır zulmeden yönetimi hepimiz biliyoruz. Ama Suriye ayrı Türkiye ayrı bir devlet. Akçakale'nin şanssızlığı sıfır noktasında bir ilçemiz olmasıdır. Bu çatışmalar aylardır devam ediyor. Akçakale sınır bölgesinde duyulan çatışma seslerini tüm Türkiye duyuyor, biz hükümet olarak güvenlik güçleri anlamında alınması gereken önlemleri aldık. Her gün gereken çalışmalar yapılıyor, tanklar, toplar ilgili yerlere konuşlanmış durumda. Burada sorumsuzca kendi insanını katletmenin yanında daha büyük sorumsuzluk örneği göstererek bizim topraklarımızdaki çocukları katletme cüretini gösteren bu zalime karşı kininizi nefretiniz biliyorum, aynı duyguları Ankara da yaşıyor. Vatandaşına acımadığı gibi burada yaşayan vatandaşlarımızı da üzüntüye sokacak bir olaya vesile olmuşlardır. Ama şunu bilin ki dün akşam itibarı ile hiçbir kardeşimizin kanı yerde kalmadı. Gerekli müdahaleyi anında gördüler. Bugün de hükümet olarak tezkereyi meclis gündemine getirdik. Her türlü, en ufak bir gelişmeye dahi en ağır misillemeyi yapmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz."

Bakan Faruk Çelik, daha sonra ilçe merkezindeki Süleyman Şah Mahallesi'ne geldi ve patlamada yaşamını yitiren Gülşen Özer'in yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

KALABALIĞIN PROTESTOSU ENGELLENDİ

Bakan Çelik'in, Akçakale ziyareti sırasında geçtiği güzergah üzerindeki Kaymakamlık binası ve çevresinde toplanan kalabalık grup protesto gösterisi yapmak istedi. Ellerinde bulunan ve ne yazdığı okunamayan bir dövizi açmak isteyen kalabalık, bölgede bulunan güvenlik güçlerince uzaklaştırıldı.

Bakan Faruk Çelik, taziye ziyaretlerinin ardından Akçakale'den ayrıldı.