Telebyad'da dün sınır kapısını ele geçiren muhalifler ile Suriye ordu birlikleri arasındaki gerginlik sürüyor. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden de tedirginlikle izlenen gelişmeler sırasında yapılan top atışları korkuya yol açıyor. Öte yandan, muhaliflerin ordu birliklerinin ilçede bulunduğu ileri sürülen binalara ellerinde silahları ile kamyonet kasalarında gittiği görülüyor.

Sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla gerçekleşen top atışlarında Telebyad ilçe merkezindeki bazı yerleşim yerlerinde dumanların yükseldiği görülüyor. Güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı Akçakale'den de vatandaşların takip ettiği Suriye tarafında muhaliflerin zaman zaman 20-30 kişilik gruplar halinde kamyonetlerle yola çıkarak ilçe merkezine gittikleri ve silah seslerinin geldiği duyuluyor.

TANKLAR İLÇEYE YAKLAŞTI İDDİASI

Öte yandan muhalif kaynaklardan edinilen bilgilere göre; sınır kapısının kontrolünü yeniden ele almak isteyen ordu birlikleri Rakka kentinden Telebyad'a geldi. İlçeye 10 kilometre mesafede bekleyen ve zaman zaman top atışı yapan tankların sayısının 6'ya ulaştığı ve takviye güçlerin gelişiyle birlikte Telebyad'a gireceği ileri sürüldü. Öte yandan tankların olası geçiş güzergahına muhalifler tarafından mayın döşendiği de iddia edildi. Yaşanan gelişmeler ve tedirginlik Akçakale'den çıplak gözle izlenebilirken, yetkililer vatandaşları sınıra yaklaşmamaları konusunda uyarmaya devam ediyor.



(HK/AAA)