Akçakale Sınır Kapısı'na 300 metre mesafede bulunan Telebyad Sınır Kapısı'nın muhalifler tarafından ele geçirilmesinin ardından ordu birliklerinin misilleme için ilçeye yöneldiği bildirildi. Dün akşam saatlerinde Suriye ordusuna ait tanklar ile Telebyad'a doğru top atışları yapılmaya başlandı. Gece boyu aralıklarla süren top atışlarının zaman zaman sınıra yakın bölgelere düşmesi Akçakale'de korku ve paniğe neden oldu.

SINIRA YAKIN BÖLGELER BOŞALTILDI

Gece boyu devam eden top atışlarının yarattığı tedirginlik sonrası, sınıra yakın noktalarda yaşayanlar daha güvenli gördükleri ilçe merkezi veya Şanlıurfa'ya gittikleri görüldü. Sınır bölgesindeki sokakların büyük bölümünün boşaldığı görülürken, belediye hoparlörlerinden sık sık çatışma nedeniyle sınırdan uzak durulması anonsları yapılıyor. Top seslerinin sabah saatlerinde sıklaşmasıyla birlikte güvenlik güçleri, sınıra 500 metre mesafeden itibaren olan yollara güvenlik şeridi çekip, yaya ve araç ulaşımına kapattı.

OKULLAR YENİDEN TATİL

Çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle dün tatil edilen okullar, bugün de tatil edildi. Top atışları nedeniyle tedirginliğin hakim olduğu ilçede eğitime yarın devam edilip edilmeyeceğinin ise çatışma durumuna göre şekilleneceği ifade edildi.

BELEDİYE BAŞKANI: AKÇAKALE RİSK ALTINDA

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, çatışmalar sonrası ilçede tedirginliğin hakim olduğunu söyledi. Ayhan, sınır komşusu olan Telebyad ilçesinde yaşananları izlediklerini belirtirken, top atışlarının ilçe sınırına yakın yerlere isabet etmesinin tedirginliklerini artırdığını belirterek, "Güvenlik amaçlı insanlarımızı zaten sınır bölgesinden uzak durmaları yönünde uyarıyoruz. Çatışmaların şiddetlenmesi ve top atışlarının ilçeye yakın noktalara düşmesi herkesi korkutuyor. Şu an ilçe olarak risk altındayız diyebiliriz. Zaten insanlarımızın bir çoğu da evlerini terk ederek daha güvenli yerlere gitmiş durumda" dedi.

Ayhan, öte yandan Suriye'de yaşananlara ilişkin sınırın diğer tarafından aldıkları bilgileri de açıkladı. Ayhan, Suriye ordusuna ait tankların Telebyad ilçesine 12 kilometre mesafeden durarak muhaliflerin bulunduğu bölgelere top atışı yaptığını söyledi. Ayhan, muhaliflerin ise ilçe merkezinde bulunan polis ve asker karakollarını kuşattıklarını ve çatışmaların yaşandığını ifade ederek, "Muhalifler çatışmaların birkaç gün içerisinde biteceğini söylüyor. Umudumuz bir an önce savaşın son bulması ve komşu ülkemiz Suriye'de huzurun hakim olmasıdır" dedi.



(HK/AK)