Telebyad'da bulunan sınır kapısı geçen hafta ordu birlikleri ile çatışmaya giren muhalifler tarafından ele geçirildi. Telebyad sınır kapısının karşısında bulunan Akçakale'den de net şekilde görülebilen şiddetli çatışmalarda muhalifler, ilçede bulunan stratejik noktaları da ele geçirmeyi başardı. Muhaliflerin Telebyad'da elde ettiği üstünlüğün ardından Suriye ordu birlikleri, Telebyad'da muhaliflerin bulunduğu alanları hedef alan top atışlarına başladı. 9 gündür devam eden çatışmalarda ordu birliklerinin yaptığı top atışları sonrası birçok şarapnel parçası, Akçakale'de sınıra yakın noktada bulunan evlere isabet etti.

TEDİRGİNLİK SÜRÜYOR

Çatışma tedirginliği sonrası sınıra yakın noktalarda uzaklaşılması yönünde sık sık uyarı anonsları yapılırken, okullar da 3 gün süreyle tatil edildi. Bu hafta okullar açılmasına rağmen birçok öğrenci halen okula gitmiyor, sınıra yakın noktada bulunan evlerinde oturan vatandaşlar ise top seslerinden korkup geceleri uyuyamıyor.

Sınır kapısının kontrolünü ele geçiren muhalifler ile ordu birlikleri arasında belirli aralıklarla çatışmalar devam ediyor. Gece geç saatlerde top atışlarının yapıldığı Telebyad'da bu sabah top atışları ile zaman zaman uzun namlulu silah sesleri duyuldu. Gerginliğin sürdüğü Telebyad'da çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyeli de, sınırı aşarak Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Sınırı geçerek Türk askerlerine teslim olan Suriyeli'ler, Akçakale'de bulunan çadır kente yerleştiriliyor.

Öte yandan çatışmaların ardından Türk askerlerinin sınır hattı boyunca zırhlı araçlar ile güvenlik önlemi aldı.



AL,HK,ÖŞ(HK/COŞ)