İç karışıklığın yaşandığı Suriye'de muhalifler ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalar geçen ayın ortalarında Rakka kentine bağlı Telebyad'a sıçradı. Akçakale'den çıplak gözle izlenen şiddetli çatışmaların ardından Telebyad muhaliflerin kontrolüne geçti. Şiddetli çatışmalar sonrası Suriye ordu birlikleri muhaliflerin eline geçen Telebyad'a yönelik top atışları başlattı. Suriye tarafından atılan top mermilerinden birisi Akçakale'de 5 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Dün atılan 2 top mermisi de ilçedeki yerleşim birimlerine 300 metre mesafedeki Gümrük Müdürlüğü ile Toprak Mahsulleri Ofisi bahçesine düştü. Türkiye'nin misilleme olarak Suriye'ye yönelik top atışı yaptığı Akçakale'de tedirginlik had safhaya çıktı.

Günlerdir eğitimin sekteye uğradığı Akçakale'de, bugün açılması planlanan okullar risk nedeniyle yeniden tatil edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, çatışmalar nedeniyle ilçedeki tüm okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Okulların tatil edildiği ilçede öğrenciler evlerinde kalmayı ve parklarda oynamayı tercih ederken, veliler ise bir an önce çatışmaların sona ermesini ve çocukların eğitimlerine devam etmesini istedi.

Öte yandan, dün gece Suriye ordu birliklerinin Telebyad'a yönelik top atışları da devam etti. Top atışlarının isabet ettiği Telebyad'daki bazı noktalardan dumanların yükseldiği görüldü.



AL,HK,ÖŞ (HK/CK)