CHP İl Başkanlığı binasında gazetecilere açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye'nin yeniden bir karanlık sürece ve fiilen içinde olduğu bir savaşın içine çekilecek bir ortama getirildiğini ifade ederek, "Bu işin meclis boyutudur. Biz CHP olarak tezkereye ve savaşa karşı olduğumuzu her ortamda ifade ettik.  İnceleme sırasında Akçakale’de yeterli tedbirlerin alınmadığını bizzat şahit olduk. Dün ve bugün neler olduğu hakkında yeterli bilgiyi kaymakamdan alamadık. Umarım validen bir bilgi alırız da bu bilgiyi genel merkezimize ve başkanımızla paylaşma imkanımız olur. CHP olarak biz kimseyle polemik yapmak niyetinde değiliz. Ancak yurttaşlarımızın savaş istemediğini, çatışma istemediğini, ölüm istemediğini  ve kendi bölgelerinde daha önce sahip oldukları huzurlu ortamı istediklerini biliyoruz” diye konuştu.

DÜNKÜ ÖLÜMLER KADER DEĞİL, YANLIŞ SURİYE POLİTİKASI

Akçakale’de vahim bir tablo olduğunu, bir savaşta görebileceğimiz bir manzara yaşandığını söyleyen Tanrıkulu, konuşmasına söyle devam etti.

“Olayın dehşet fotoğraflarına bir daha baksınlar, hangi ölümün, nasıl geldiğini görsünler. Savaş bir doğal afet değildir. Yanlış yönetimlerin yurttaşların ölüme sürüklediği bir ortamdır. Dünkü ölümler bir kader değildir. Yanlış Suriye politikası nedeniyle Türkiye bu hale getirildi. Çatışmanın olduğu bir ortamda insanlarımızın orada yaşaması mecbur edilemez. Ama mecbur edilmişlerdir. Kendilerine bir imkan sağlanmamış tepkiler bundan dolayıdır. Biz de heyet olarak bu tepkileri canlı olarak yaşadık . Ayrıca orada sınırın olmadığını da gördük. Buradaki yaygın kanaat Suriye’deki muhaliflerin Türkiye’den aldıkları lojistik destekle, silah ve yiyecek desteğiyle ve barınma desteğiyle orada savaşın yürüdüğüdür. Bu kanaat Akçakale’de var. Akçakale’nin yanı başında süren savaşın aynı zamanda Akçakale ilçesinden bu savaşın idare edildiği bir kanaati vardır. Endişeli bir ortam kaygılı bir bekleyiş var. Kimse bizim ölen yurttaşlarımızın üzerinde dünya politikasını şekillendiremez.”  

TERÖRİSTLERLE İŞBİRLİĞİ YAPAN ÜLKE KONUMUNA DÜŞTÜK

CHP Hatay Milletvekili Refik Yılmaz ise Türkiye’nin muhaliflere vermiş olduğu lojistik destele, bölgede ve sınır illerimizde çok ciddi bir güvenlik sorunu yaratıldığını öne sürerek, "Hükümetin muhaliflerle olan bu işbirliği nedeniyle maalesef ülkemiz, terörizme destek veren, teröristlerle işbirliği yapan ülke konumuna düştü" dedi.


AL,ÖP(HK/AK)