Rakka'nın Telebyad ilçesinde muhalifler ile ordu birlikleri arasında başlayan çatışmalar 15 gündür devam ediyor. Çatışmaların Rakka kentinde yoğunlaştığı öğrenilirken, ordu birliklerinin top atışı altına aldığı Telebyad'ın hemen karşısında bulunan Akçakale'de ise tedirginlik yaşanıyor.

OKULLAR TATİL

Çatışmaların başlamasının ardından tatil edilen daha sonra kısmi olarak sürdürülen eğitime bugün yine ara verildi. Akçakale ilçe merkezinde ve sınıra yakın köylerde eğitime ara verilmesiyle öğrenciler günlerini sokak ve parklarda oynayarak geçirmeye başladı. Akçakale Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki tüm okulların 1 günlük tatil edildiğini, tatil süresinin çatışmaların durumuna göre netlik kazanacağını açıkladı.

VATANDAŞLAR ÇATIŞMALARI İZLİYOR

Akçakale'de onlarca vatandaş ise sınıra yakın yerlerde yüksek noktalara çıkarak, Suriye ordusuna bağlı birliklerin Telebyad'a yönelik top atışlarını izliyor. Tehlikeye aldırış etmeden top atışlarını izleyen vatandaşları sık sık polis ekipleri anonslara uyararak, sınır bölgesinden uzaklaşmalarını istiyor. Zaman zaman sınırı aşarak Akçakale'ye düşen şarapnel parçalarına incelenmek üzere polis tarafından el konuluyor.

YARALI MUHALİFLER AKÇAKALE'YE GELDİ

Çatışmaların başlamasının ardından evlerini terk ederek Türkiye'ye sığınan Telebyadlılar'ın sayısının 4 bini bulduğu öğrenildi. Halen çatışmalardan kaçan bazı aileler, yanlarına aldıkları az sayıdaki eşyalarıyla sınırdaki Türk askerlerine teslim oluyor. Öte yandan, Suriye'de çıkan çatışmalarda yaralanan 2 muhalif ise sınırı aşarak Türkiye'ye geldi. Yaralı muhaliflerin Akçakale Devlet Hastanesi'nde tedavisine başlandı.



AL,HK,ÖŞ(HK/SS)