Suriye tarafından gelen top mermileri ve çatışma nedeniyle günlerdir tedirginlik yaşayan Akçakale'ye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 25 kişilik uzman ekip gönderildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu başkanlığındaki psikolog, sosyolog, sosyal çalışma ve çocuk gelişim uzmanı 25 kişilik ekip Akçakale'ye geldi. Genel Müdür Bozoğlu ve beraberindeki ekip, Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat ve Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ile görüşerek, vatandaşların durumuna ilişkin bilgi aldı. Genel Müdür Ömer Bozoğlu, ekiplerinin aileler ile tek tek görüşüleceğini; sosyal ve psikolojik destek verileceğini belirterek, "Bölgede yaşanan sosyal olayların bir yansıması olarak buradayız. Sınırımızda ve komşumuz olan Suriye'de yaşanan olayların sonrasında vatandaşlarımızın sıkıntılarını ve yaşanan acıların paylaşılmasıyla ilgili buradayız. Mutluluk paylaşıldıkça çoğalır, acılar paylaşıldıkça azalır. Bakanlık uzmanlarımız burada haneleri ziyaret edecekler, ailelerle mevcut yaşadıkları dönemle ilgili sosyal ve psiko sosyal destekleri sağlayacaklar" dedi.

Bozoğlu, ne kadar ilçede kalacaklarının belli olmadığını ve süreç içerisinde gerekirse 25 kişilik ekip sayısının artırılacağını da sözlerine ekledi.

GENELKURMAY BAŞKANI'NIN GELİŞİ ÖNCESİ YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Suriye tarafından atılan top mermilerinin isabet etmesi nedeniyle tedirginliğin sürdüğü Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ziyareti öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Orgeneral Özel'in, Suriye tarafından atılan toplara Türkiye'nin misilleme atışı yaptığı Akçakale girişinde bulunan 2'nci Hudut Taburu'na bağlı 5'inci Bölük Komutanlığı'na inmesi ve askeri yetkililerden bilgi alıp, sınır hattında inceleme yapması bekleniyor.

Orgeneral Özel'in gelişi öncesi Akçakale'de güvenlik önlemleri de had safhaya çıkarıldı. Sınır hattında askeri zırhlı araçlar konuşlandırılırken, ilçe girişinde de polis kontrol noktası oluşturdu. İlçeye gelen tüm araçlar didik didik arandı ve içinde bulunanların kimlik kontrolünden geçirildi. İlçe merkezinde de devriye gezen polisler şüpheli kişilerin kimliklerini kontrol etti.

SURİYE'Yİ VURAN OBÜSLER GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Özel'in gelmesi beklenen askeri birliğin çevresindeki yüksek bir binaya çıkan gazeteciler, etrafı ağaçlarla çevrili birliğin bahçesinde duran obüsleri de görüntüledi. Hareketlilik yaşanan birlik bahçesindeki 2 obüsün namlularının Suriye'ye çevrili olduğu görüldü.



(HK/SS)