Diyarbakır'da bir petrol istasyonunda 8 aydır müdürlük yapan Kerem Bektaşlı, kentte ücretli öğretmen olarak çalışan eşi Burcu Bektaşlı ile yaz tatilini geçirmek üzere ailelerinin yaşadığı memleketleri Hatay'ın İskendurun İlçesi'ne gitti. Kerem Bektaşlı, izni bitince 13 Temmuz 2012 günü Diyarbakır'a dönüp görevine başladı. İskenderun'da kalan Burcu Bektaşlı, eşiyle en son 16 Temmuz günü telefonla görüştükten sonra bir daha haber alamadığı gerekçesiyle, polis ve savcılığa başvurdu.

16 Temmuz gününden bu yana eşinin gidebileceği her yeri aradığını ve hiç bir ize rastlayamadığını belirten Burcu Bektaşlı, kocasının hayatından endişe duyduğunu söyledi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde eğitim alırken 2004 yılında eşiyle evlendiğini ve okulu bitirdikten sonra kentte ücretli öğretmenlik yapmaya başladığını anlatan Burcu Bektaşlı, eşinin çeşitli işlerde çalıştıktan sonra 8 ay önce bir akaryakıt firmasında müdür olarak çalışmaya başladığını söyledi.

KAYBOLDUKTAN SONRA, TELEFONUNDAN 3 MESAJ GELMİŞ

Eşi ile en son 16 Temmuz günü telefonla konuştuğunu ifade eden Bektaşlı, kendisine işlerinin olduğunu ve bankaya gideceğini söylediğini belirterek, şunları anlattı:

"Saat 16.00 sıralarında beni sabit bir telefon numarasından arayarak şarjının bittiğini, Huzurevleri Semti'nde bir kırathanede patronunu beklediğini ve onu arayarak kendisinin bulunduğu yere yollamamı istedi. Bende hemen patronunu aradım ancak ulaşamadım. O günden sonra bir daha eşimden haber alamadım. Ertesi gün eşimi defalarca aramama rağmen bana cevap vermedi, Ancak cep telefonundan bana 3 mesaj yolladı. Ben eşimin yazım şeklini çok iyi biliyorum. Gönderilen mesajlardan biri oldukça ilgimi çekti. Eşim mesaj çekerken bazı karakterleri eksik yazardı. Ancak gönerilen mesajda oldukça düzgün olması beni şüphelendirdi. İlk mesajda, 'Canım ben rahatım sana ulaşırım. Bizimkilere söyle merak etmesinler', ikinci mesajda, 'Arayan soran varmı aşkım :))', son mesajında ise, 'Bekle arayacağım' yazıyordu."

'HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM'

Bektaşlı, mesajların ardından eşinin cep telefonunun kapandığını ve bir daha kendisine ulaşamadığını belirterek şunları söyledi:

"Ben Diyarbakır'a gelerek gidebileceği her yeri aradım ancak bir sonuç alamadım. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı başta olmak üzere emniyete de başvuruda bulundum, ancak hala bir haber alamadım. Eşimin hayatından endişe ediyorum. Ne olursa olsun o bir şekilde bana ulaşırdı. Aklıma kötü kötü şeyler geliyor ancak yine de umutluyum. Eşimi görenlerin veya yerini bilenlerin bana yardım etmesini istiyorum."

CA,BB(GG/COŞ)