Nazım Akan'ın babası Kazım Akan'ın, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı beyin cerrahı Doç. Dr. Burçak Bilginer ile temasa geçmesinin ardından hazırlıklar başladı. Akan'ın kolları ve bacakları, Hacettepe Üniversitesi'ne ait bir araçla yola çıkartıldı. Yetkililer, organların akşam saatlerinde İzmir'in Çeşme İlçesi'ne getirildiği ve Çeşme Alper Çizgenakat Morgu'na konulduğu konusunda, Akan'ın anne ve babasını telefonla arayarak bilginlendirdi. Organların yarın (perşembe) sabah saatlerinde ailesinin katılımıyla Alaçatı Yeni Mezarlık'ta Nazım Alkan'ın mezarına konulacağı ifade edildi.

Üzgün olduğunu belirten Baba Kazım Alkan, "İmamla konuştum. Defin işlemi ile ilgili bilgi verdim. Yarın cenazenin yanına, organları da defnedeceğiz" dedi. Akan'ın annesi Cemile Akan da "Şevket Candar'a tüm organlar keşke takılmasaydı. Çünkü Candar'ın bünyesinin bu oparasyona dayanmadığını bu nedenle yaşamını kaybettiğini öğrendik. Keşke sadace organlarından ikisi ona ikisi de başkasına takılsaydı. Candar'ın hayatını kaybetmesine eşimle birlikte bende çok üzüldüm" dedi.

Nazım Akan'ın organları, Çeşme Alaçatı'da 17 Şubat'ta geçirdiği motosiklet kazasının ardından hastanede verdiği yaşam mücadalesini kaybetmesi üzerine bağışlandı. Yapılan operasyonla Nazım Akan, Türkiye'nin ikinci yüz nakline adını yazdırmıştı.

FO(KÖ/SSA)