Nazım Akan’ın organlarının dün gece Hacettepe Üniversitesi’ne ait bir araçla Çeşme’ye gönderilmesinin ardından babası 60 yaşındaki Kazım Akan, bu sabah Alaçatı Eski Mezarlığa giderek, oğlunun mezarını açtırdı. Ardından Sağlık Bakanlığı’na ait bir araçla Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’ne giden baba Akan, burada organları imza karşılığında teslim aldı ve cenaze aracıyla mezarlığa döndü. Tabut içine konulan ve kefene sarılı organlar, burada çıkartılarak, Alaçatı Camii imamı Yaşar Arslan ve yardımcısı Davut Mercan’ın okuduğu dua eşliğinde Nazım Akan’ın açılan mezarına gömüldü.

Organların gömülmesi sırasında Akan ailesinin akrabaları ve dostları ile Nazım Akan’ın Alaçatı Belediyesi’nden iş arkadaşları katıldı. Anne 60 yaşındaki Cemile Akan’ın, acıya dayanamadığı için mezarlığa getirilmediği belirtildi.

Baba Kazım Akan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dokuz Eylül ve Hacettepe üniversitelerindeki doktorlara teşekkür etti. Şevket Çavdar’a nakil sırasında yaşanan sıkıntı ve Çavdar’ın hayatını kaybetmesine rağmen, herkesi organ bağışında bulunmaya davet eden Kazım Akan, "Benim oğlumun organları 5-6 kişiye can oldu. Herkes organ bağışında bulunsun" dedi.

Doku uyuşmazlığı nedeniyle geri alınan kollar ve bacakların Çeşme’ye gönderilmesiyle acılarının tazelendiğini kaydeden Kazım Akan, "Ancak mezara girmesiyle içimiz bir nebze rahatladı. Alper Çizgenakat Hastanesi’ne gittiğimde organlar, bana yıkanıp kefenlenmiş olarak teslim edildi. Şimdi de gerçek sahibine kavuştu" dedi.



FO(İÖ/SS)