Türkiye'nin değişik üniversitelerinde doktora ve yüksek lisans yapan, yaz okulu kursları için 10 günlüğüne Hakkari'ye gelen 100 akademisyen boş zamanlarını gezi ve eğlenceye ayırıyor. Bu kapsamda 200 akademisyen Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli rehberliğinde araçlarla Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıktaki 3 bin 600 rakımlı Berçelan Yaylası'na çıktı. Kar, güneş ve doğanın eşsiz güzelliği karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen akademisyenlere kavurma, pilav ve ayran ikram edildi. Daha sonra 5 kilometre yürüyerek Seyithan Gölü'ne gelen akademisyenlerin kimisi buz gibi göl suyunda yüzerken, kimisi de karlar üzerinde kayak yapmanın keyfini çıkardı.

DÖRT MEVSİMİ BİR ARADA YAŞADIK

Yaylada Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde bol bol halay çeken akademisyenler, Hakkari'nin güzelliklerine hayran kaldıklarını söyledi.

Türkiye'nin değişik üniversitelerinden geldiklerini belirten akademisyenler, "Burası dışardan göründüğü gibi değil. Aksine çok güzel mekanlar var. Berçelan Yaylası'nda 4 mevsimi bir arada yaşadık. Vatandaşların gösterdiği misafirperverlik bizi çok memnun etti. Buraları görmeden ön yargıyla davranmamak lazım. Buralada huzur ve barış içinde yaşayacağımıza inanıyoruz" dedi.

Hakkari Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, bu gezinin güzel bir dayanışma örneği olduğunu belirkterek, Hakkari Üniversitesi olarak akademisyenleri görev için beklediklerini söyledi. Akademisyenler yayladaki koyun sağan kadınlarla da sohbet ettikten sonra araçlarla Hakkari'ye döndü.



BD(FE/SS)