Temel Coşkun, 30 Ağustos törenleri sırasında CHP'li Muharrem İnce’nin yaptığı konuşmada "O çelenklerin sapı bir yerinize mi battı da engelliyorsunuz” sözlerine tepki gösterdi. İnce'nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ak Parti dışındaki tüm partilere alternatif kutlama çağrısını da eleştiren Temel Coşkun, şunları söyledi:

"Muharrem İnce’nin açıklaması çok seviyesiz, terbiye sınırlarını zorlayan bir açıklama. Siyasetçiye yakışan bir açıklama değil. İnce, Yalova’da gittikçe yorgun ve hırçın bir tavır sergiliyor. Muhalefette de olsa yorulduğunu sanıyorum. Hiçbir şey yapamamanın ve çaresizliğin verdiği bir hırçınlık bu. Başbakanımızı, iktidarı, bu ilin valisini, kamu görevlilerini hedef alması onu çok komik ve acınacak bir duruma düşürüyor. Senin cürmün ne? Neyin meydanını okuyorsun. Bunlar seni aşar. Kendi kendisine tavır yapıyor. Bu tip etkinlikleri adeta bulandırıyor.”

Ak Parti Milletvekili Coşkun, İnce'nin Başbakan ve Bakanlarla ilgili 'Başbakan ve saz arkadaşları' dediğini hatırlatarak, "Bizler Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'la saz arkadaşı olmaktan da, yol arkadaşı olmaktan da gurur duyuyoruz. Bu halk adeta, Bremen Mızıkacılarını aratmayan her kafadan farklı sesin çıktığı CHP'den de, ağzıma almaktan utandığım o cümleleri kuran Muharrem İnce'den de zamanı gelince hesap soracak" diye konuştu.