Umre'de bulunduğu sırada kardeşi AK Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısı Ramazan Dindar'ın silahlı saldırıda öldürülmesi üzerine dönen Ak Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ı, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ile yakınları karşıladı. Sıkı güvenlik önlemleri altında önce kardeşinin mezarını ziyaret eden Milletvekili Dindar, dua ederken, gözlaşlarına hakim olamadı. Hıçkırıklara boğulan Dindar'ı, Vali Özkan teselli etmeye çalıştı.

Milletvekili Dindar, mezarlık dönüşünde Ulu Cami'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile birlikte taziye dileklerini kabul etti. Burada bir konuşma yapan Bakan Eker, katilin güvenlik kameraları tarafından tespit edildiğini ancak, arkasında kimlerin olduğunun araştırıldığını söyledi. AK Parti'nin bölgedeki vatandaşlarla sıcak ve samimi diyalog kurduğunu söyleyen Eker, terör örgütünün de bunu hazmedemeyerek tehditler savurduğunu, partililerine silahlı saldırıda bulunduğunu anlattı. Eker, şöyle dedi:

AK PARTİ İL BAŞKAN YARDIMCISIYDI

"Arifenin son günü, iftara bir saat kala İl Başkan Yardımcımız Ramazan Bey, maalesef bir saldırıyla hayatını kaybetti, Diyarbakır'da hayatını kaybetti. Tabi katilin kim olduğuyla ilgili şu an araştırma ve soruşturma devam ediyor, henüz yakalayamadık. Ama fotoğrafta kim olduğu belli. Bununla ilgili soruşturma yapılıyor. Şırnak'ta bizim bir kaç ay içerisinde AK Parti teşkilatlarımıza ve partililere yönelik tehditler filan da var. İl ve ilçe başkanlarımız, diğer illerde ve çevrelerinde de böyle saldırılar var. Böyle bir saldırı sonucu Şırnak İl Başkan Yardımcımız Ali Bey de Mayıs ayında hayatını kaybetmişti. AK Parti olarak bölgedeki vatandaşlarımızla münasabetlerimiz çok iyi. Bundan dolayıda terör örgütü rahatsız oluyor. Terör örgütünün de yapmak istediği bu, yani vatandaşların arasına girebilmek, vatandaşları korkutmak. Bunu istemek bir zulumdür. Vatandaşların AK Parti'ye olan ilgisini bir şekilde etkilemek istiyorlar. Görüntülerde tespit edilen bir kişiyi, elinde silah olan kameralarla tespit ettik. Tabi onun arkasında birileri var mı yok mu? Onu araştırıyoruz. Şu an bununla ilgili bir şey söylemek doğru değil. Şimdilik gerekli tahkikat yapılıyor."