Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Ömer Yurtseven, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin Akçeşme Mahallesi 2053 Sokak’ta faaliyet gösteren tekstil fabrikasının önünden geçen ve imar durumuna göre sokak gözüken yolu, sürgülü kapıyla vatandaşlara kapatarak otopark haline getirdiğini ileri sürdü. Bununla ilgili fotoğrafları da gazetecilerle paylaşan Yurtseven şunları söyledi:

"Gördüğünüz gibi imar kurulunda yol olarak görünen kısım AKP’li Milletvekili Nihat Zeybekci’nin ortak olduğu tekstil firması tarafından demir sürgülü kapıyla işgal edilmiş. Birileri bir şeyler yapmalı. Buna kim dur diyecek? Bir çay ocağı çalıştıran esnaf masasını kaldırıma koyduğu için 169 TL ceza ödüyor. Fakat Milletvekili bir yolu kapatıyor ve ceza almıyor. Sayın Belediye Başkanı Osman Zolan, birilerinin değil vatandaşın Belediye Başkanı olsun. Bu ihbarı bize fabrikanın çevresinde bulunan komşuları yaptı."

BAŞKABAKAN’A SESLENDİ

Ömer Yurtseven, geçtiğimiz günlerde Nihat Zeybekci’nin sahibi olduğu ve Kirişhane Mahallesi’nde faaliyet gösteren oto galerisinin de kaldırımı işgal ettiğini belirtip belediyeyi göreve çağırmıştı. Bu çağrı üzerine kaldırıma kurulan merdivenler kaldırıldı. Yurtseven şöyle konuştu:

"Denizli Belediyesi, ne yazık ki kaldırım işgalinde olduğu gibi bu işgale de seyirci kalmıştır. Medyada şov yapmayı çok iyi beceren Belediye Başkanı AKP’li sayın Osman Zolan medyanın önünde bu olayın hesabını vermelidir. Ayrıca Başbakan 17 Eylül’de Denizli’ye gelecekmiş. Sayın Başbakan’dan bir ricamız var. Öğrendiğimiz kadarıyla yeni yapılan İmam Hatip Okulu’nu hizmete açacakmış. Haktan hukuktan adaletten bahseden Başbakan, İmam Hatip Okulu’ndan önce milletvekilinin kapattığı yolu aç lütfen. Bu rezalete 'dur' de. Eğer bu olay düzeltilmezse Cumhuriyet Savcılığı’na yine suç durusunda bulunacağız."

RÇ(İÖ/COŞ)