Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait eşi Sevilay Sait ile birlikte Sevgililer Günü’nde Arma Kitapevi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe ile buluştu. Sait, buluşmanın nedenini, “Balkan göçmenlerinin hemşehrisi, hepimizin sevgilisi Atatürk’ün manevi kızı ile geçirmek istedik. Türkiye’de son günlerde önemli olaylar oluyor. Bizler bu gerginliği bir kenara atıp insanlarla iç içe olmak ve hoşgörüyü sevgiyi konuşmak amacındayız” dedi.

Adatepe ise davetin kendisi için sürpriz olduğunu vurgulayarak, “Apar topar geldim. Tam mahiyetini anlayamadım. Sevgililer günü olduğu için güzel bir gün. Selanikli insanlarla olmak beni mutlu ediyor. Selanik deyince içim sevinçle doluyor. Mutluyum” dedi.

TÜM SÖZLERİMİ İÇİMDE SAKLIYORUM

Adatepe, basın mensuplarının Hükümet’in çalışmalarını nasıl bulduğu yönündeki sorusunu Atatürk’ün kendisine üç vasiyette bulunduğunu hatırlatarak, şöyle yanıtladı: “Yalan söyleme, yalan tüm kötülüklerin başlangıcıdır. Sakın kendini beğenme ve benim kızlarım politikaya girmesin’ dedi. İsteseydim milletvekili de olurdum. Ancak benim karakterim de siyasetçi olmaya pek müsait değil. Tüm sözlerimi içimde saklıyorum. Hükümetin siyasetini nasıl buluyorsunuz derseniz, gazeteden okursanız görürsünüz. Bunu açıklamaya gerek yok biraz aklı olan görüyor zaten.”

ATATÜRK ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK YANLIŞ

Ak Partili vekil Sait, Adatepe ile buluşmasının İzmirli bazı seçmenin birtakım endişelerini gidermeye yönelik mi yönündeki soruya “Bazen bize birtakım şeyler söylüyorlar. Ne söylerlerse söylesinler biz içimizde onu asla farklı bir yerde görmüyoruz. Sevdiğimiz bir insandır, ülkenin kurucusudur. Onun üzerinden siyaset yapmak yanlış. Herkesin ona karşı sevgisi vardır” dedi.



ED (İÖ/RT)