Bingöl’deki gezi ve incelemelerinin ardından Elazığ’a gelerek AK Parti il başkanlığında partililerle görüşen yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, burada terör örgütü PKK'nın son günlerdeki saldırılarını değerlendirdi.

Ülkenin en önemli sorunlarından birinin terör olduğunu belirten Tanrıverdi, "Dolayısıyla terör sorununu da çözecek bir iktidar varsa, bir lider varsa, bir başbakan varsa, o da AK Parti iktidarıdır ve Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnşallah bu terör sorununu da çözdüğümüz zaman, Türkiye’nin sorunsuz bir ülke olmasıyla vatandaşımız daha huzurlu, daha mutlu bir şekilde yaşayacak. Ülkemiz de lider ülkeler arasında yerini alacaktır" dedi.

'SEÇİMLER 6 AY ÖNE ALINABİLİR'

Hüseyin Tanrıverdi, 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin, yasa değişikliği ile 6 ay erkene alınabileceğinin sinyalini vererek, şunları söyledi:

"2014’ün Mart ayında normalde seçimlerin yapılması gerekiyor. Anayasa gereği yerel seçimler 5 yılda bir yapılır. Dolayısıyla anayasanın bu hükmü devam ettiği sürece 5 yılda bir yapılacağına göre, 30 Mart 2014’te yapılması gerekir. Ancak kimi muhalefet partilerinin milletvekilleri ya da parti mensuplarının, seçimler erkene alınırsa çok iyi olacağı yönünde konuşmaları var. Kış şartlarında seçmen için oldukça zor, siyasi partiler için propaganda dönemi oldukça olumsuz şartlarda sürdürülüyor. Hemen arkasından da Cumhurbaşkanlığı seçimi var ki, ilk defa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Cumhurbaşkanı'nı millet kendi eliyle seçecek, meclis içerisinde seçim yok. Millet kimi istiyorsa onu seçecek. Ancak bu talep halk tarafından yoğunlaşır ise ve mecliste mutabakat söz konusu olursa, yani anayasa değişikliğini sağlayacak, bildiğiniz gibi 367 garabeti var. 367 milletvekilinin oyuyla anayasa değişebilir maddesi, eğer meclis içerisinde bir mutabakat sağlanır anayasa değişikliği gerçekleştirilir ise seçimler erkene alınabilir. O da 6 ay kadar öne alınabilir. Bu noktada bir mutabakat konusunda şu an bir gelişme yok. Ancak MHP’nin öne alınması yönünde olumlu bakışının olduğunu biliyoruz."



ŞG,GY(GG/COŞ)