Konya'da Karatay Belediyesi öncülüğünde yaptırılan Şems Katlı Otopark inşaatının temel atma törenine katılan Hüseyin Tanrıverdi, BDP ve CHP'li belediye başkanlarını eleştirdi. Bu partilerin belediye başkanlarının hizmet üretmek yerine laf ürettiklerini öne süren Tanrıverdi, "Onlar ancak kendi yandaşlarına belediyeye doldurmayı, devlet imkanlarını ve kaynaklarını hoyratca harcamayı, dağdakilere hizmet etmeyi bilirler. Devletimizin imkanlarını alırlar, bunları kendi vatandaşlarına harcamak yerine dağdakilere harcarlar. Onların yaptığı budur" diye konuştu.

BAYDEMİR'E TEPKİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Belediye Başkanı Osman Baydemir'e de tepki gösteren Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Son olarak KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında bildiğiniz gibi gözaltına alınanları, özellikle de de BDP'li belediye başkanlarını hepiniz biliyorsunuz. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan birisi de tutuklamaları öne sürerek 'Bu ülke hukuk devleti değil. Faşist devlettir. Baş sözcüsü de AKP'dir. Erdoğan'dır' deme edepsizliğini ve ahlaksızlığını göstermiştir. Faşist olanın hatta terör, teröristlere yardım ve yataklık yapanın kim olduğunu bu halk, bu millet çok iyi bilmektedir."

Tanrıverdi, KCK davası kapsamında dağdaki teröristlere yataklık ve yalakalık yapanlar varsa yargılanacağını ve tutuklanacağını da söyledi.



HD(İA/COŞ)