Tekirdağ Ramada Otel’de yapılan AK Parti İl Danışma Toplantısı'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ile Ziyaeddin Akbulut ve çok sayıda partili katıldı. Şentop yaptığı konuşmada Türkiye'nin yüzde 60'ının Ak Parti'nin 2023 yılına kadar iktidarda kalacağına inandığını belirterek, “Ankette 2015 seçimlerinde ‘CHP iktidara gelir mi’ diye sorulmuş. Türkiye’de yüzde 85 civarında ‘mümkün değil, böyle bir şey olmaz’ demişler. CHP’lilerin yüzde 30’u partilerinin 2015’de iktidara gelemeyeceğini söylemiş. Başka bir soruda Kılıçdaroğlu’nun başbakanlık yapma kabiliyetine sahip olup olmadığı sorulmuş. Türkiye’nin yüzde 77’si ‘yapamaz, böyle bir yeteneği yok’ demiş. Ankete göre CHP’lilerin yüzde 28’i kendi genel başkanlarının başbakanlık yapacak kabiliyete, yeteneğe sahip olmadığını söylemiş. Diğer parti mensubu arkadaşlar da Türkiye’yi AK Parti dışında bir partinin yönetemeyeceğine inanıyor” dedi.

CHP VE MHP ANAYASA’YA UYMUYOR

CHP’nin varlık sebebinin AK Parti’ye muhalefet etmek olduğunu kaydeden Şentop, sözlerini söyle sürdürdü:

“CHP, Anayasa komisyonunda ortaya bir görüş bile koyamıyor. Bize sundukları görüşlere bakıyoruz, birisi BDP’nin savunduğu görüş, biriside MHP’nin sunduğu görüşlerdir. MHP ve CHP bunlar anayasada anlatılan siyasi parti kriterlerine hiç uymuyorlar. Çünkü Siyasi parti dediğiniz zaman o parti tüm kesimlere hitap etmelidir. Yapılan genel seçimlerden sonra haritaya bakıyoruz bir kısım bölgede CHP var, bir bölgede MHP var. Türkiye’nin tek siyasi partisi AK Partidir. Çünkü Türkiye’nin bütününü kucaklayan tek partidir.”

Toplantıda konuşmaların ardından HAS Parti Tekirdağ teşkilatından ayrılarak AK Parti’ye geçen eski il yönetimine rozetleri takıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, toplantının ardından Tekirdağ’dan ayrıldı.

RY(LK/SSA)