Partisinin Bandırma İlçe Teşkilatı'nda basın toplantısı yapan Cemal Öztaylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından faaliyetleri durdurulan Yıldız Yapı Denetim Firması'nın çalışmaları kapsamında bulunan Yunus Emre Camii'nin Bandırma Belediyesi tarafından önce mühürlenip sonra mührün kaldırılmasını eleştirdi. Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ve çalışma arkadaşlarını eleştiren Öztaylan, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde yapım çalışmaları devam eden Yunus Emre Camii, Bandırma Belediyesi tarafından mühürlendi. Bu mühür kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle kaldırıldı. Ardından, Belediye Bakan Yardımcısı Dursun Mirza ve CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça camiye giderek basın açıklaması yaptılar. Hayatları boyunca yolu camiden geçmeyenlerin kamuoyundan gelen tepkiler sonrasında cami ziyaretinde bulunması ve çevre düzenlemesinin kendileri tarafından yapılacağını açıklaması dini siyasete alet etmektir. Bu güne kadar bizi dini siyasete alete etmekle suçlayanlar, bu kez kendileri dini siyasete alet etmişlerdir."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz temmuz ayında, Balıkesir Yıldız Yapı Denetim firmasının aralarında Yunus Emre Camii'nin de bulunduğu toplam 82 projesinin yapımının belediyeler tarafından durdurulmasına karar verdi. Bakanlık, yapı denetim sorumluluğunda olan bu inşaatların devam etmesi için sahiplerinin yeni yapı denetim firması ile anlaşmalarını istedi. Bakanlığım bu isteği kapsamında yapım çalışmalarının yüzde 95'i tamamlanan Bandırma'da Paşakonak Mahallesi'nde bulunan Yunus Emre Camii'de kısa süre mühürlenmiş daha sonra da bu mührü kaldırılmıştı.



MT(FK/ESM)