Kırşehir Belediyesi tarafından Ahi Evran Mahallesi’nde yaptırılacak İkizarası Kent Parkı'nın temel atma törenine katılmak üzere Kırşehir’e gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti. Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yaptığı son saldırganlığı şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi. Hem Türkiye'nin, hem bölgenin, hem de dünyanın en hassas konusunun İsrail'in Gazze'de devam eden saldırıları olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "İsrail bunu ilk kez yapmıyor. Daha önce de birçok kere küçük noktasal hedefleri vurarak adeta Ortadoğu'da terör estirdi. Bunu da dilediği zaman yapıyor. Çünkü İsrail’in resmi sınırları yoktur. Bu nedenle sürekli sınırlarını genişletmek hedefinde olan bir ülkedir. 1948'den bu yana, özellikle de 1967 savaşından bu yana İsrail'in bölgede durdurulması maalesef mümkün olmamıştır. Bunun temel sebeplerinden bir tanesi İsrail'in askeri gücü değildir, İsrail'in ekonomik gücü değildir. Maalesef İsrail'i dünyada durduracak bir diplomatik güç oluşturulamamıştır. Dökme Kurşun Operasyonu'nda da aynı şey yaşandı. Korkarım ki burada da aynı şey yaşanacak" diye konuştu.

Kurtulmuş, İsrail'e destek olan ülkeleri de eleştirdi. Kurtulmuş, "Bir kere, hemen en başında bir takım ülkeler İsrail'in yaptığı bu operasyonların yanında yer aldıklarını ifade ediyorlar. Efendim, sanki burada İsrail değil de Filistin halkı suçluymuş şeklinde açıklamalar geliyor birçok ülkeden. Bu anlaşılabilir bir şey değildir" dedi.

Bölgede adil ve kalıcı bir barış sağlanmadan, dünya barışının sağlanamayacağını belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

"İslam Konferansı İşbirliği Teşkilatı'nın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, Avrupa Birliği'nin ve başka birçok ülkenin, bölgenin, bu saldırganlığa dur deme mecburiyeti vardır. Teröristleri öldürüyoruz bahanesi içerisinde 11 aylık çocuğu öldürmenin hiçbir meşru mazereti yoktur. Bunu, ne Tevrat'a sığdırırsınız, ne Kur'an'a sığdırırsınız, ne uluslararası hukuka sığdırırsınız, ne insanlık ruhuna, onuruna sığdırırsınız. Bu ne Yahudiliğe sığar, ne Müslümanlığa sığar, ne de insanlığa sığar. Bu trajedi, Türkiye'nin de büyük katkılarıyla, Türkiye'nin büyük desteği ile sona erecektir diye ümit ediyorum."



SG(OE/CK)