Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, partisinin Yalovca İl Teşkilatı tarafından Armutlu İlçesi'ndeki bir tatil köyünde düzenlenen 'Eğitim Semineri'ne katıldı. Kurtulmuş, burada, okullardaki kılık kıyafet düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yasakların kalkmasının milletin yararına olacağını, Türkiye'de serbestlik getiren her konunun yanında olduklarını söyleyen Kurtulmuş, ilköğretim okulunda çocukların giydikleri önlüklerin iddia edildiği gibi sınıf ve gelir farkını gizlemediğini söyledi. Hükümetin görevinin var olan şeyleri bir takım örtülerle örtmek olmadığını belirten Kurtulmuş, önlüklerin fukaralığı ve fakirliği kaldırmadığını, yoksulluğun üstünü örttüğünü ifade etti.

'MISIR'DAKİ OLAYLARI ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ'

Konuşmasında Mısır'daki olaylara da değinen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bu ülkede yaşananları endişeyle takip ettiklerini kaydetti. Kurtulmuş, "Mısır, İslam dünyasının en önemli güçlerinden birisidir. Mısır'ın ayağa kalkması demek, İslam dünyasının şahsiyet bulması demektir. Mısır'da maalesef küresel güçlerin emrinden çıkmayan, hatta ve hatta komşusu İsrail'in gölgesinden çıkamayan eski Mısır yönetimi, halkın eliyle bir tarafa bırakıldı. Şimdi Mısır'da halkın iradesiyle seçilmiş bir cumhurbaşkanı var. Halkın iradesiyle seçilmiş cumhurbaşkanının ve yönetimin ilerlemesini önlemek isteyen eski rejimin kalıntıları var. Özellikle eski rejim kalıntıları, bir takım vesayet düzeneklerini tekrar kurmak istiyorlar ve Mısır'ın tarih sahnesinde yeniden rol almasını engellemek istiyorlar" diye konuştu.

Kurtulmuş, bölgedeki bütün halkların kendi iradeleriyle ve rejimleriyle oluşturulması ve kendi iradeleriyle ayakta durabilecek bir güce kavuşabilmesini hedeflediklerini söyledi.

'BM ARTIK BARIŞ SAĞLAYAN BİR KURULUŞ DEĞİLDİR'

Numan Kurtulmuş, konuşmasında Birleşmiş Milletler'in (BM) İsrail ve Suriye karşısındaki tutumunu da eleştirdi. BM'nin artık barış sağlayan bir kuruluş olmadığını kaydeden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"İşte görüyorsunuz; İsrail, Gazze'de operasyonunu yaptı. 8 gün sonra operasyonlarda 175 kişi öldü. Bunlar içerisinde 3 aylık bebek, 85 yaşında nine var. Operasyonlarda bin 399 kişi de yaralandı. Bunların bir kısmı da ağır yaralı. Hiçbir şey olmuyor. İsrail biliyor ki arkasında BM'de dayısı var. 200'e yakın karar alınmış İsrail hakkında. Ne yaparsanız yapın adam yoluna devam ediyor. Çünkü biliyor ki güvenlik konseyinde İsrail'e karşı bir yaptırım uygulanamaz. Dayısı ABD var ve veto ediyor. Geliyorsunuz Suriye'ye; adam her gün onlarca masum sivili öldürüyor, uçaklardan bomba atıyor, tanklarla bomba atıyor. O da rahat. O da biliyor ki onun da BM'de dayısı var. Onu da Rusya koruyor. Böyle bir sistem devam edebilir mi? 5 tane ülke dünyayı istediği gibi yönetecek, 195 ülke de bakacak mı? Bu sistem devam etmez. Bu sistemin devam etmeyeceğine ilişkin sözcülüğü de Türkiye yapıyor Allah'ın izniyle."

Kurtulmuş, dünyadaki ekonomik sistem konusunda da eleştirilerde bulunarak, "Aynı şekilde bu ekonomik sistem de devam etmez. Öyle bir sistem kurmuşlar ki dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan güç, çevre tahribatını önlemek için yapılan 'Kyoto Anlaşması'na imza koymuyor. Çünkü dünyayı istediği gibi sömürmesi lazım. Bütün dünya ülkelerine diyor ki siz bu anlaşmayı imzalayacaksınız. İyi de neden sen dünyayı istediğin gibi yürütüyorsun? Böyle bir ekonomik sistem yürür mü?" ifadelerini kullandı.

'OYUNU BOZDUK'

Hükümetin ekonomi politikasını öven Kurtulmuş, Türkiye'de 2001 yılındaki krizlerin olduğu dönemde Kemal Derviş'i uluslararası finans çevrelerinin Türkiye'ye neredeyse başbakan olarak tayin ettiklerini ileri sürdü. Kurtulmuş, "Türkiye on yıllık bu ekonomik süreçte bize telkin edilen bir takım şeylerin dışında kendi programını uyguladığı için başarılı oluyor. Yunanistan'da Papandreu, seçilmiş bir adam, seçilmiş bir başbakan, iş başından uzaklaştırılarak uluslararası tefeci kuruluşunun başkanını Yunanistanı başbakan tayin ettiler. Aynı şekilde İtalyal'da Berlusconi'yi görevden aldılar. Geçtiğimiz dönemde ve onun yerinede uluslar arası tefeci kurumunun başını, başbakan tayin ettiler. Diyeceksiniz ki bu oyunu Türkiye'de de yaptılar. Hatırlayacaksınız ki Türkiye'de de 2001 krizleri zamanında sayın Kemal Derviş'i uluslararası finans çevrelerinin adamı olarak Türkiye'ye neredeyse başbakan yapmak üzereydiler. Çok şükür bu millet bu oyunu bozdu. Bu millet Ak Partiyi iktidara getirerek, böyle bir oyununun Türkiye'de oynanmasına müsaade etmediler. Kamuoyunda o programın uygulanması için tekrar yolladılar. Uygulanması için zorladılar. Bir süre o program uygulandı. Mesela bunlardan birisi Türkiye Gelirler İdaresi'nin özelleştirilmesidir. IMF çok zorladı ama Ak Parti bunu yapmadı. Uygulamadı derken bunu kastediyorum" diye konuştu.



OE(FK/CK)