Durdu Mehmet Kastal, AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı'nda Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma programında partililerle bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Kastal, AK Parti'nin 11 yıldır iktidarda olduğunu vurgulayıp, başkalarının aleyhine atarak siyaset yapmadıklarını ve yapmayacaklarını söyledi.

Sadece yapılanları anlatarak siyaset yürüttüklerini kaydeden Kastal, şöyle konuştu:

"Birbirimize düşmeyeceğiz, partiyi arkadan vurmayacağız, omuz omuza vereceğiz ve önümüzdeki belediye başkanlığı seçimlerini kazanacağız. Çünkü belediye başkanlığı seçimleri o kadar önemli ki, gelecek yıl da Başbakanımızı inşallah Cumhurbaşkanı yapacağız. Yani Devlet Başkanı yapacağız. Biz başkanlık sistemi diyoruz ama Cumhurbaşkanlığımızın o kadar yetkileri var ki resmen başkanlık sistemi gibi zaten. Bir de seçilmiş, halk tarafından destek görmüş bir Cumhurbaşkanı olduğu zaman bu memlekete çok şeyler yapar." 

Bu memlekete hizmet etmek isteyenleri Ak Parti çatısı altında toplanmaya davet eden Kastal şunları söyledi:

"Bizim gönlümüz geniş, AK Parti'nin gönlü geniş. 'Ne olursan ol yine de gel' diyor Mevlana gibi... Sayın Başbakanımız herkesi çağırıyor. Yol arkadaşı Numan Kurtulmuş gitti, Has Parti'yi kurdun ama 'gönlüm açık' dedi ve onu da yanına aldı. Demokrat Parti'yi kuran Süleyman Soylu'ya da 'gel, gönlüm açık, sana da kapım açık' dedi. Geldi, genel başkan yardımcısı yaptı. Amaç bu memlekete hep birlikte hizmet etmek isteyenleri bir araya toplamak. Mücadelemiz o. Bizim aramızda çapulcunun, vurguncunun, soyguncunun yeri yok. Onun için bu parti büyüyor, gelişiyor, yoluna devam ediyor. Şimdi önemli olan bu memlekete güzel şeyler yapmak, güzel eserler ortaya koymak. Yargıtay'ı tekelden kurtardık öze döndürdük. Yargıtay, Danıştay 'bizim olsun' demedik, milletin olsun. Biz bu millete hizmet ettik. Bu hizmet Tayyip Erdoğan Başkanlığında devam ediyor. Biz ne söz verdiysek yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bu memlekette yeşil kartlılar, fakir fukara perişan iken şimdi Başkent Hastanesi'nde tedavi oluyor. Bu memlekette fakir fukara hizmet gördü. Dişsizlikten ekmek yiyemiyordu, yaptırdığımız diş hastaneleri sayesinde şimdi dişe kavuştu. Hizmette sıkıntı yok vatandaşta bu yüzden bizi destekliyor."

Belediye başkanlığı seçimlerinin çok önemli olduğunu ve iyi hazırlanılması gerektiğini kaydeden Kastal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önümüzde belediye başkanlığı seçimleri var. Bizim yapacağımız şu; maraton başlıyor. Bu seçimlerde kimseye söz vermedik, aklımızda da bir isim yok. Sadece Düziçi'nden Ökkeş Namlı'ya söz verdik. Kardeşim, ona da kimse kusura bakmasın, onun yeri başka. Bizim ne merkez ilçe, ne de diğer ilçe belediye başkanlıklarına adaylık için verilmiş bir sözümüz yok. Bizim için kim kazanabilecekse adayımız o. Gözünüz kesmiyorsa aday olmayın. Falan arkamda, filan arkamda diye kimseye güvenip de aday olmasın. Millete güvensin yeter. Millete güvenecek, milletin adayı olacak. Osmaniye'de, Kadirli'de, taşrada kimsenin düğününe derneğine, cenazesine gitmeden 'oy alırım' diyen yalan söyler. Bizim için Cumhurbaşkanlığı seçimi bu belediye başkanlığı seçiminden çok daha önemli. Çünkü başbakanımızın seçimi olacak bu. 'Hep beraber omuz omuza 2023'e doğru diyor' hepinizin bayramını kutluyorum."

Bayramlaşma programına, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, İl Başkanı Hasan Emir Aslantaş, Ak Parti ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.