AK Parti Elazığ eski Milletvekili Prof. Dr. Abdulbakir Türkoğlu’nun oğlunun düğünü için Elazığ’a gelen İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz, HAS Parti Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye geçişiyle ilgili girişimleri değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olacağı ve yerine Numan Kurtulmuş’u getireceği yönündeki basında çıkan haberleri değerlendiren Gündüz, şunları söyledi:

"AK Parti'de böyle bir pazarlık olmaz, yok öyle bir şey. Biz gönüllerin bir olmasını istiyoruz. Valla Numan Kurtulmuş bey çok kaliteli bir arkadaş. Türkiye’nin yetiştirdiği nadir birikime sahip insan ama bizim AK Parti’de siyasette pazarlık olmaz. Yani başbakanlık yapmak üzere geliyor, yok böyle bir şey. Ama biz istiyoruz ki siyaset ideal ve gönül birliği isteyen ve aynı hedefe kilitlenmiş kadroların beraber yürümesidir. Biz gönüllerin bir olmasını istiyoruz. Bu sadece Numan Kurtulmuş’la sınırlı değil, yarın inşallah Süleyman Soylu bey gelecek, yarın Büyük Birlik Partisi gelecek. Diğer siyasette önemli aktörler olan, geçmişte kariyerini ispatlamış, dürüst, namuslu, geçmişi ne olursa olsun, vatanı için canını verecek tipteki tüm siyasi kişileri aramıza katarak gücümüze güç katacağız. Onun için burada pazarlık olmaz. Numan Kurtulmuş gelir, o da bir yarışa girer, yarışta ipi göğüslerse, Başbakan olsun. Niye olmasın? Ama pazarlıkla olmaz bu iş." AK Parti’ye sürpriz isimlerin de geçeceğini ifade eden Gündüz, Demokrat Parti’nin eski Genel Başkanı Süleyman Soylu ve BBP’den birçok önemli ismin AK Parti’ye geçeceklerini söyledi.

Gündüz; helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile de geçmişte konuyla ilgili görüşmelerde bulunduklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Tabi daha gelecek var, daha bekleyin. Büyük Birlik Partisi inşallah, ondan sonra oradaki arkadaşlarımız. Tabi Allah rahmet eylesin, o bizim canımız ciğerimiz. Ben bizzat kendim vardım o işin içerisinde. Yok o zaman kendileri dedi, 'Biz 20 kişilik milletvekilliği isteriz seçilebilecek yerlerden. Sonra da ayrılırız' deyince, biz ona sıcak bakmadık. Biz dedik ayrılık istemiyoruz. El ele, gönül gönüle, kafa kafaya, kol kola olalım, beraber yürüyelim. Böyle düşündük ve biz hala da öyle düşünüyoruz."



GY(GG/SS)