Ak Parti Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanlığı'nın Yat Limanı'ndan saat 15.00'de başlayan yat turuna, Ak Parti Antalya Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir ile bazı parti yöneticileri, Ak Partili gençler ve Yat Limanı'na gezmeye gelen bazı vatandaşlar katıldı. Üç yat ile gerçekleşen gezi, Konyaaltı ve Lara sahilleri boyunca yaklaşık 1 saat sürdü.

Hasan Bozdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı 'farklı arkadaşlar' gibi cumhuriyeti cumhura teslim etmiş olan idarenin karşısında gibi değil de, resmi törenlerin dışında kendilerine özgü bir kutlama planladıklarını söyledi. Muratpaşa ilçe başkanlığının bu etkinliğine diğer ilçe başkanları olarak destek verildiğini belirten Bozdemir, şöyle dedi:

“Antalya'da dün yaşanan talihsiz bir olay vardı. Biz polis barikatlarını yıkarak resmi tören alanlarına girmek değil de, olması gerektiği gibi kutlamalarımızı yaptığımıza inanıyoruz. Biz hem cumhuriyet, hem de demokrasinin arkasında koşturan bir gençlik kollarıyız. Sadece cumhuriyetin arkasında koşturup darbeci bir gençlik kolları değiliz. Biz tamamen demokrasi ve insanlık için yapılması gereken, bu memleket için yapılması gereken neyse onların peşindeyiz. Kanlarla yıkanmış ecdadımızın topraklarında biz kesinlikle kalkıp da ne devletimize, ne milletimize, ne de hükümetimize başkaldırarak, halkı provoke edici olaylara kalkışmayız."

Kutlama gezisini düzenleyen Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Ali Yılmaz, cumhuriyetin coşkusunu gönüllerinde yaşadıklarını belirtti. Bu coşkuyu da yat turu düzenleyerek yapmak istediklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi;

“Biz diğer yürüyüşleri de görüyoruz, tekmeler, tokatlar havada uçuşuyor. Ama bizim gözümüzde dostluk kardeşlik birarada. Gönlümüzle yelken açıyoruz denizlere. Gönlümüz ferah, gönlümüz ak olduğu için denizlerde olmak istedik bu bayramda."