Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Ak Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcıları Esen Ermiş ve Erdin Özel ile birlikte Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gedikli, partide ekonomik işlerden sorumlu ekip olarak Türkiye'nin ekonomik emarını çekebilmek için yağmur çamur demeden, bayram seyran tatil demeden, doğu batı demeden çalıştıklarını söyledi. Halkıyla kucaklaşan bir parti olduklarını ifade eden Gedikli, şöyle dedi: "Bu anlayış içerisinde siyaset yapıyoruz. Ama eli kanlı katillerle öpüşüp koklaşan, onlara 'arkadaş' diyen, bu anlayış içerisinde siyaset yapan ana muhalefetin yaptığı siyaset elbette Peygamberimizin ifade ettiği, 'doğrularla beraber olun' sözüne tamamen terstir ve aykırıdır. Bizler bu hizmeti yaparken, bu çabayı, bu gayreti Türkiye'nin tüm illerinde ayrı ayrı göstermeye çaba harcıyoruz."

Bülent Gedikli, daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Müessese Müdürü Kazım Eroğlu'ndan bilgi alan Gedikli, daha sonra madenci kıyafetlerini giyip baret takarak 08.00-16.00 vardiyasından çıkan işçileri asansör kapısının önünde karşıladı. Eli yüzü kömür karası içindeki işçilerle sohbet eden Gedikli, kuruma işçi alınmasını isteyen işçilere, "Başbakanımız bu ocağa girdikten sonra 3 bin işçi aldı" diyerek cevap verdi.

Kurumdaki kömür üretimini yerinde görmenin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Gedikli, "Madende çalışan işçilerle görüş alışverişinde bulunma imkanı bulduk. Madenciliğin ne kadar zor olduğunu yerinde gördük. Ekonomimize katkı açısından önemli bir faaliyet yürütülüyor. Buradan çok önemli izlenimlerle ayrılıyoruz" dedi.

 

DS,GG (EE/RT)