Teşvik Kanunu öncesi ve sonrası konulu toplantıya katılmak üzere Mardin’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ı makamında ziyaret etti. Valilik ziyaretinde yaptığı konuşmada, terör örgütünün son günlerdeki eylemlerine değinen Gedikli, "Malesef istemediğimiz halde bazı terör hadiseleri vuku buluyor. Ama eninde sonunda kaybetmeye mahkum olan bir terör örgütü var. Aslında bunlara en iyi cevabı da bizzat bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız veriyor. Buradaki vatandaşlarımız, kendileri, artık bu işten bıkmış durumdadır. Terör örgütünü yaptıklarından, buradaki insanların büyük bir rahatsızlığı var. Bu huzur ve istikrarı bozanlara bizzat Kürt kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavır var. Biz bunu çok iyi biliyor ve yakından takip ediyoruz. Ama onların rahatsızlıkları bu gidişi asla durdurmaya yetmeyecektir. Bizi birbirimize bağlayan dinamikler herkesin sandığından çok daha güçlüdür. Bu konuda, bu işte sorumlu olan herkes üstüne düşen görevi yerine getirecek ve Türkiye yoluna devam edecektir" dedi.

'MEDYA, HADİSELERİ YANLIŞ TANITIYOR'

Türkiye'nin her geçen gün daha da güçlendiğini söyleyen Gedikli, buna rağmen basının yaşanan olaylar nedeniyle bölgeyi ve ülkeyi yanlış tanıttığını ileri sürdü. Gedikli, "Türkiye gücüne güç katıyor. Gittikçe daha güçlü bir ülke haline geliyor. Yakın zamanda Hatay’a, Urfa’ya, Hakkari'ye, Kars’a, Ardahan’a ve Diyarbakır’a gittik. Vatandaşlarımızın söylediği şeyler var. Maalesef bazı illerimizde meydana gelen bir kaç hadiseden dolayı o ilimiz, Türkiye’ye ve dünyaya son derece yanlış tanıtılıyor. Çok yanlış takdim ediliyor. Halbuki o ilimizde o kadar olumlu haberler var ki. O olumlu haberlerin gündeme taşınması çok önemli. Bu konuda basına, medyaya önemli görevler düşüyor" diye konuştu.

'MARDİN'DE NEFES ALAMAYAN ÖRGÜT, TRAFO PATLATIYOR'

Mardin Valisi Turhan Ayvaz ise terör örgütüne yönelik son günlerde yapılan operasyonlarda büyük başarı sağlandığını ifade etti. Vali Ayvaz, "Terör örgütü Mardin’de kesinlikle nefes alamıyor. Vatandaşımızın rahatı, huzuru için her türlü tedbiri almak durumundayız. Terör örgütünün Mardin’de bir şey yapamadığından dolayı rahatsızlık duydukları, gelen istihbarat bilgilerinde ortaya çıktı. Bu onların son çırpınışı demektir. Adamlar her şeyi bıraktı, elektrik trafolarını, petrol boru hattını patlatıyorlar. Halk onlara desteğini tamamen çekmiş vaziyette. Kendi halkını düşman görme durumuna geldiler. Şemdin’lide, Hakkari’de yakalanan militanların da kendi ifadesidir. 16 yaşındaki çocukları kandırmışlar. O çocuklara diyorlar ki, 'Şemdinli’de evlere girin, gerekiyorsa vatandaşı öldürün. Ölü sayısı olsun. Önemli olan bu' şeklinde militanların itirafları var. Bu son çırpınışlardır. Mardin kırsalında düzenlenen operasyonlarda örgüte ait çok sayıda sığınak tespit edilerek imha edildi. Nusaybin’de bulunan sığınakta bomba yapılacak tüpler malzemeler bulundu" dedi.


NG(GG/AAA) (FOTOĞRAF)