AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun basın toplantısı düzenleyerek kendisine yönelik yaptığı eleştirilere yazılı açıklama ile yanıt verdi.

Geçmişte Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu’nun danışmanlığını yapan, son seçimlerin hemen öncesinde partiye üye olup AK Parti’den milletvekili seçilen Denizli, CHP’li vekillerin halktan uzak, salon siyaseti yaptıklarını öne sürerek, şöyle devam etti:

"Soğuk giden havalardan ya da kurultay telaşından olsa gerek, İzmir sokaklarında dolaşma fırsatı bulamayan bazı CHP’li İzmir milletvekillerinin, kendilerini fazlasıyla kaptırdıkları halktan uzak, salon siyasetinin, İzmirliler’in gerçek gündemi olduğu yanılgısına düştükleri anlaşılıyor. Genel Başkanlarının, sık gittikleri için kendilerini uyardığı yerlerin kısır gündeminden kurtulsunlar. Oralarda yapılan siyasetin kime ne faydası var ki İzmirliler’e olsun."

HIRÇINLIK YAPIYORSUNUZ

İlknur Denizli, CHP’nin eleştiriye tahammül edemediğini, hırçınlık yaptığını ileri sürerek, "Biz AK Parti olarak CHP’li belediyelerin İzmir’i iyi yönetemediğini, İzmir’i taşıyamadığını söylüyoruz. Çağdaş, katılımcı, sosyal belediyecilik ilkelerini gözardı ediyorsunuz ve dönüp diyorsunuz ki 'Kimse beni eleştirmesin'. Dünyada böyle demokrasi yok. Siyasetin ve demokrasinin en temel gerçeklerini unutuyorsunuz. Biz hatırlatınca da hırçınlık yapıyorsunuz. Siyaset çözüm üretmek için vardır" dedi.

GEÇMİŞLERİNE BAKIP NEREYE SAVRULDUKLARINI GÖRMELİLER

Denizli, emekçilerin tehdit edildiğini itfaiyeci olmak isteyenlerin gözünün korkutulduğunu iddia ederek, "CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı'na, milletvekiline, emek ve hak mücadelesi verenlere böyle yaklaşmak hiç yakışıyor mu? Geçmişlerine bakıp nereye savrulduklarını görmelidirler. Hak arayan emekçileri eleştirdikleri için kendilerinden utanmalıdırlar" ifadelerini kullandı.

SİYASİ RANT İDDİASI

Denizli, Kadifekale’de Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Kent Ormanı için de şunları söyledi:

"10 bin 500 metreküp toprak taşıyıp, 13 milyon lira harcanan Kent Ormanı ne haldedir, ona baksınlar. İzmirli’nin milyonlarca lirası harcanarak yapılan çalışma ne durumdadır? Hata var mı, yok mu? Onu araştırsınlar. Kadifekale’de yıllardır heyelan bölgesi olan yerde yapılan çalışmalar, çağdaş şehircilik ülkelerine uygun mu yapılmıştır? Yoksa “siyasi rant sağlamak' ya da “çalışıyoruz görünmek' için mi alelacele yapılmıştır? Gerçeğini öğrensinler, sonra da İzmirliler’e açıklasınlar."

AK Parti'li Denizli, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun "İzmirli olmayı ne çabuk unuttunuz" sözü için de şunları söyledi:

"İlknur Denizli, İzmir milletvekilidir. Sadece kendisine oy verenlerin milletvekili değildir. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun derdi, sorunu olan her İzmirli'ye kapısı açıktır. Demokrasinin gereği olan siyasi takip ve eleştirilerime tahammül edemeyip benimle ilgili ileri geri konuşanlara teşekkür borçluyum. İzmirliler’e karşı görevlerimi unutturmadıkları için, İzmirli’nin hakkını hukukunu korumak üzere İzmir sokaklarında daha çok yürümeye yüreklendirdikleri için teşekkür ediyorum."

KÖRFEZ GEMİSİ İHALESİNDE DEDİĞİMİZ OLDU

Denizli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni körfez gemi ihalesi ve 60 yaş kartları konusunda eleştirdiğini hatırlatarak, gemi ihalesinin iptal edildiğini, eleştirisinin haklı çıktığını savundu. Denizli, "Körfez gemileri için açılan ihalede yerli sanayinin korunmadığını söyledim. Bu şartnameyle ihaleye çıkılması durumunda ihaleyi ismi önceden belli bir şirketin kazanacağını ve onun da yabancı bir şirket olacağını söyledim. 'İzmirli’nin parasını çarçur etmeyin. Tersanelerimiz çalışsın, bizim emekçilerimiz kazansın' dedim. Bunun neresi yanlış? Peki ne oldu? Gemi ihalesine tek firma teklif verebildi. O da yabancı bir firma, yani dediğimiz oldu. CHP’li Büyükşehir Belediyesi ihaleyi iptal etti. Sonuçta iş dediğimiz yere geldi. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, bir İzmirli bu yaptığımıza teşekkür mü eder, yoksa CHP’lilerin yaptığı gibi eleştirip saldırıya mı geçer" dedi.

Denizli, Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş kartından siyasi rant elde etmeye çalıştığını ancak toplumsal muhalefetle geri adım attığını iddia ederek, "CHP’li Büyükşehir Belediyesi, önce bu durumdan 'Siyasi bir rant elde edebilir miyim' diye baktı, ancak toplumsal muhalefeti görünce geri adım attı. Hangi yaşta olursa olsun, İstanbul’da, Ankara’da yapılanları bilen, duyan bir İzmirli bu eleştirilerimiz için bizi ayıplar mı?" dedi.

BİZ ZORU GÖRÜNCE MIZIKÇILIK YAPMAYIZ

İlknur Denizli, eleştirilerin çalışma azmini artırdığını belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"CHP’li iki İzmir milletvekilinin, işi gücü bırakıp 'Öğretmenim, Ayşe saçımı çekti' tadında basın toplantısı düzenlemeleri, nereden bakarsanız bakın komiktir. Biz zoru görünce mızıkçılık yapmayız. Dedikoduları dillendirmekten utanırız. Söylediklerimiz İzmirli’nin gerçek gündemidir. İzmirli’nin sahici sıkıntılarıyla ilgileniyoruz. İzmirliler’in neden bizi seçtiğini unutmuyoruz. İzmirliler bilsinler ki İlknur Denizli İzmir’de CHP’li belediyelerin her yanlış uygulamasında İzmirliler’in yanında olacaktır. Hiçbir güç, bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Bu türden hakarete varan çıkışlar sadece çalışma azmimizi arttırır."

MUSTAFA MOROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında Denizli’ye özetle, "AKP’den milletvekili olunca İzmirli olmayı ne çabuk unuttunuz. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yasaklanırken neredeydin? Cesaretin varsa 4+4+4 hakkında bir laf et. Ateşe odun taşıma" demişti.