Çelik, AK Parti Yumurtalık İlçe Teşkilatı Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Adana Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çok sayıda partili tarafından karşılanan Çelik, bir soru üzerine cezaevindeki çocukların devlete emanet olduğunu belirterek Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi ile ilgili iddiaların çok üzücü olduğunu belirtti. Özellikle çocuklara yönelik hiç kimsenin suç işlemesine izin vermeyeceklerini kaydeden Çelik, olayla ilgili müfettiş görevlendirilip soruşturma başlatıldığını kaydetti.

"YANLIŞ YAPANI AFFETMEYİZ"

İddialarla ilgili cezaevi müdürlerinin görevden alındığını bildiren Çelik, şöyle konuştu:

"Pozantı'daki çocuklar Adalet Bakanlığımız tarafından Ankara'ya nakledilecek. Bunlar bir müddet tek kişilik odalarda kalacak. Bunu bazı basın- yayın organlarında tecrit gibi sunanlar oldu. Bunun tecritle ilgisi yok. Bu çocukların kendini belli bir süre güvende hissetmesi için bu tedbir alınacak, daha sonra Adalet Bakanlığı'na bağlı çocuk eğitim merkezlerinde eğitim alacaklar. Soruşturma 1 hafta içinde tamamlanacak, sonuç kamuoyuyla paylaşılacak. Bu çocuklar devlete emanet edilmiştir. Bunları topluma yeniden kazandırmak hepimizin görevidir. Pozantı Cezaevi'ndeki iddialar vesilesiyle bir kez daha söylüyoruz, yanlış yapanın gözünün yaşına bakmayız. Yanlış yapanı affetmeyiz. Kim olursa olsun. Hele devlete ve millete emanet bu çocuklara karşı suçlu davranışta bulunanlar AK Parti iktidarı döneminde affedilmez. Hepimiz bu bir hafta içinde tamamlanacak soruşturmayı beklemek zorundayız."

Çelik, Kozan'da baraj kapağının patlamasıyla meydana gelen kazada yaşamını yitirenlere rahmet ve ailelerine başsağlığı diledi.

MAHKUM YAKINLARI CEZAEVİNE GELDİ

Öte yandan Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi ile ilgili iddialar üzerine uyuşturucu suçundan cezaevinde tutuklu bulunan kayınbiraderi 17 yaşındaki Ali Gökhan K.'yı ziyarete gelen İzzet Enç, kayınvalidesi Cennet K. ile cezaevinde yaklaşık 3 saat kaldı. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan İzzet Enç, "Gazete ve televizyonlardaki iddialardan rahatsız olup, kayınvalidem ile birlikte kayınbiraderimi ziyarete geldik. Kendisiyle yaptığımız görüşmeden sonra içimiz rahatladı. Bize söz konusu iddiaların asılsız olduğunu, cezaevinde çok rahat olduğunu anlattı. Söz konusu iddiaların hiçbirinin cezaevinde olmadığını söyledi. Daha önce de ziyaret etmiştik, o zamanda bir şey söylemedi. Olsa mutlaka anlatırdı" dedi. Enç, kayınbiraderinin diğer tutuklularla birlikte Sincan'a gönderilmesine karşı olduklarını söyledi. Cennet K. da, "Oğlumu çok merak ettim. Ama bize iddiaların doğru olmadığın çok rahat olduğunu anlattım. İçim rahatladı. Oğlumun Sincan'a gönderilmesini istemiyorum. Biz Adana'da oturuyoruz, Sincan'a ziyaret için gidip gelmemiz çok zor" diye konuştu.

Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin, iddialarla gündeme gelen çocukların ifadesini alırken, bir grup bağımsız avukatın da onlara eşlik ettiği bildirildi.



YB(BK/İD)



K.: Karabacak