Muğla Ak Parti Milletvekili Ali Boğa'nın, Muğla İmam hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (MİHDER), Ramazan Bayramı’nın 3’üncü günü düzenlediği pilav gününde söylediği sözler yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. MİHDER’in pilav gününe AK Parti Muğla Milletvekii Yüksel Özden, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cavit Okur, Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, AK Parti Muğla Belediye Meclis Üyesi Ziya Ercan, Memur-Sen Başkanı Hasan Demirtaş, okul yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda mezun katıldı. Pilav gününde konuşan Ali Boğa, bölgede imam hatiplere yaptırılan kayıtların yetersiz olduğundan yakınarak şunları söyledi:

“4+4+4 sistemiyle birlikte tüm okulları İmam Hatip’e dönüştürme şansı yakaladık. Açılan yere öğrenci bulamazsak tarih önünde vebalini ödeyemeyiz. Kuran-ı Kerim’in okunmasının yasak olduğu günlerden geçtik. Şu anda imam hatipliler olarak veya müttefikleri, sevdalıları olarak buradayız. Şu anda bir şans geçti elimize. Biz bütün okulları, elbette bu okulların kaydında kuydunda sayıyı artıracağız. 4+4+4’ten sonra Kuran-ı Kerim ve peygamberimizin hayatının seçmeli ders olmasından sonra bu şansımız var. Buradaki topluluğa imam hatip okulunu yaşatmak, devam ettirmek, orta kısmı açmak, daha yeni kampusları açmanın yanı sıra hepimizin omzuna bir yük daha biniyor. Eğitim yılı başlıyor. Mutlaka tercihler konusunda bir projemiz olmalı. Velileri, öğretmenleri, öğrencileri tercihler konusunda bilgilendirmeliyiz. O zaman işte memleketin geleceğine sahip çıkan, üç kuruşluk menfaat için memleketin geleceğini satmayan, tarihine, kültürüne saygılı, inancına saygılı diplomatlar, yöneticiler o zaman bu memleketin başına gelecektir.”

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ali Boğa’nın sözleri üzerine, “Yapılan açıklama doğru değil. Ali Bey’in böyle bir demeç vermesi ilginç. Ne amaçla söylediği çok önemli. Kendisiyle konuşmak lazım. İnsanlarımız hangi görüşte olursa olsun eşit mesafede yaklaşıyoruz. Eğitim sisteminde zorlama yapılmaması gerekiyor. Eğitim sistemi kötü yönlendiriliyor” diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan da “Bu toplumun belli değerleri var. O değerlerin kolay değişmeyeceğine inanıyorum. Geçmişte böyle girişimler denenmiştir. Ancak başarılı olunamamıştır. Bu tür yaklaşımlar sonuçsuz kalacaktır. Muğla halkının belli duyarlılıkları vardır. Muğlalılar dinlerine bağlı insanlardır. İnanç özgürlüğüne inanırlar. Bunun yanında çağdaş ve evrensel yaşam anlayışları da vardır. Yaşam anlayışlarına müdahale türündeki söylemlerine itibar etmezler” dedi.