Bitlis kent merkezinde geçen hafta Pazartesi akşam saaatlerinde başlayan kar, Cuma gününe kadar aralıksız yağınca, kent merkezindeki kar kalınlığı da 2 metre 70 santimi buldu.  Bitlis merkezde mahalle araları dahil olmak üzere tüm yollar ulaşıma kapandı. Bunun üzerine sıkıntılı günler geçirmeye başlayan Belediye Başkanı Alaydın, yardım çağrısında bulundu. Belediye Başkanı Alaydın'ın yardım çağrılarına Tarsus  Belediyesi'nden destek geldi. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, karla mücadelede kullanılmak üzere Bitlis'e bir iş makinası gönderdi.

BAŞKAN'DAN TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Kocamaz ile birlikte Kayserili ve Bitlisli işadamları tarafından da birer iş makinası Bitlis Belediyesi'ne gönderildi. İş makinaları karla mücadele çalışmaları tamamlanıncaya kadar Bitlis'te kalacak. Belediye Başkanı Alaydın, büyük duyarlılık gösteren ve parti gözetmeksizin destek gönderen Başkan Kocamaz ile iş adamlarına teşekkür etti. Alaydın, 10 günlük zorlu bir çalışmanın ardından Bitlis’teki bütün yolları ulaşıma açtıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bizim hizmet anlayışımız farklıdır. Biz bu kadar kar yağışının ardından, "İmkanlarımız yok, yolları açamıyoruz' diyebilirdik. 'İmkanlarımız bu kadar. Ancak ana caddeleri açabiliyoruz' diyebilirdik. Ancak halkımızın çok daha rahat etmesi için 24 saat esaslı bir çalışma yaptık. Ekip arkadaşlarımız çok özverili bir şekilde çalıştılar. Bu işi bir namus meselesi yaparak 24 saat çalışarak evlerine dahi gitmedikleri günler oldu."

'BU KADAR KARI TAHMİT ETMİYORDUK'

Başkan Fehmi Alaydın sıkıntılarının basında yer almasının etkili olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Tarsus’tan bir dostumla görüşürken, Belediye Başkanı bu konuya duyarlılık gösterip, o anda emir vererek bir adet greyder yükleyip 12 saat içerisinde bizlere ulaştırdılar. Ben buradan Bitlis halkı adına kendisine çok teşekkür ediyorum. Bunun dışında Kayseri’den bir dostumuz yine bir greyder gönderdi. Bitlis’te bir işadamımız bedelsiz olarak belediyemize destek olsun diye bir iş makinesi verdi. Bu iş makineleri şu anda Bitlis halkının hizmetinde kullanılıyor. Bu anlamda bir kaç arkadaşımız bizlere duyarlı davrandı. Bizler son 10 gün içerisinde zorlandık. Bu kadar karı tahmin etmiyorduk. Çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."