İzmir'de, AK Parti Bayraklı İlçe Danışma Meclisi toplantısı Havuz Düğün Salonu'nda yapıldı. Toplatıya AK Parti İzmir Koordinatörü, Kütahya eski milletvekili Abdullah Cantimur'un yanı sıra İzmir milletvekilleri Ali Aşlık, İlknur Denizli, Aydın Şengül, Hamza Dağ, Rıfat Sait, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, eşi Serpil Akay ve yaklaşık 500 partili katıldı.

'TÜSİAD 28 ŞUBATÇILARA SAPİP ÇIKTI'

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, eğitimde 4+4+4 sistemine, 'Çocuk gelinler artar' diyerek, tepki gösteren Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (TÜSİAD) sert sözlerle eleştirdi. Aşlık, şunları söyledi:

"TÜSİAD, 28 Şubat'ta imkanlarını, her türlü güçlerini seferber ederek Anadolu'nun evlatlarını kıyıma uğratanlara sahip çıktı. Zorunlu eğitimi 8 yıla çıkartarak birçok insanı eğitim hakkından uzaklaştırdılar. Antidemokratik yapılanmalara destek verdiler. Ekonomik ve lojistik olarak her türlü desteği verdiler. Şimdi çıkıp da 4+4+4 eğitim sistemi için 'çocuk gelinler istemiyoruz, kızlar eve kapatılıyor' denmesi beni çok rahatsız etti. Niye etti? Menderes'le başlayan, 1960'ta Menderes ve ekibinden birkaç insanın idama mahkum edilmesiyle kesintiye uğrayan, Turgut Özal'la heyecan bulan Anadolu sermayesinin ve onların önünü kesmek için harekete geçen TÜSİAD ve yandaşlarından, Anadolu bir yolunu bulup Recep Tayyip Erdoğan'ı tüm engellemelerine rağmen Başbakan yaptı ve üç dönemdir de başbakan. Bu TÜSİAD'çılar bizi yıllardır araba diye tenekeye bindirdiler. İsteseler yerli otomobili yapabilirlerdi, yapmadılar. Çünkü bunların zihniyeti lider ülke Türkiye değil. taşeron ülke Türkiye istiyorlar. Ama artık çok geç. TÜSİAD üyelerine söylüyorum; Artık çok geç. Niye çok geç? Terzi Mehmet'in oğlu vali oldu, kapıcının oğlu müsteşar oldu. Terzinin oğlu il başkanı oldu. Tornacının oğlu Cumhurbaşkanı oldu. Bu ülkede çocuk gelinlerin sayısı artmaz. Kapıcının, çaycının oğlunun önünün kesilmesi beklenir mi? Sizden beklenir ama bizim için bunları söylüyorsunuz, iftirada bulunuyorsunuz. Ezilmişlerin iktidarı için siyaset yapıyoruz. Bizim eğitim sistemimizde bunlardan çok yetişecek. Öldürerek bitiremeyeceksiniz. Biz barıştan yanayız, savaştan değil. Önce barışı bu Anadolu coğrafyasında temin edeceğiz. TÜSİAD biz sizi iki kat üç kat zengin yaptık. Zenginliklerinize zenginlik katın ama ülkenin eğitim işine karışmayın. Biz buralara aç kalarak, uykusuz kalarak geldik ve bu ülkeyi hep zenginliklere taşıyacağız."

'BİZİMLE GÖRÜŞME YAPMIYOR'

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise CHP'nin tüzük kurultayına gönderme yaparak, "Onlar kavga içinde. Biz 10 yıldır iktidardayız. Bu birliği bozmadık. Allah bizlere bu birliği bozdurmasın" dedi. Sait, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun AK Partili milletvekilleri için 'Milletvekilleri güzel bir şeyler yapsınlar da görelim' dediğini belirterek, "Biz çok güzel şeyler yapıyoruz. Önce Allah sonra siz biliyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi de güzel şeyler yapsın. İzmir'i köy halinden çıkarsın. Bizimle istişare yapmıyor. İzmir için her şeyi yapmaya hazırız. Bunu şov olarak söylemiyorum. İzmir için söz verdik ve sözümüzün arkasındayız. Ama samimiyetle gelsinler" diye konuştu.

'YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKACAK'

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP'nin tüzük kurultayındaki tartışmalar için şu değerlendirmeşi yaptı:

"'Demokrasi şöleni yapacağız' dediler. Demokrasinin nasıl kavgayla olduğunu bize gösterdiler. Bayraklı demokrasinin hoşgörünün nasıl olduğunu gösteriyor. İzmir'i yöneten Aziz Kocaoğlu demiş ki, 'AK Parti milletvekilleri İzmir'e ümitsizlik pompalıyor. 8 aydır sürekli alandayız. Seçimden sonra harekete geçtim ve Bayraklı'nın gitmediğim mahallesi kalmadı. İlçeleri paylaştık, herkes kendi ilçesinde çalışıyor. Bu birilerini rahatsız ediyor. 'Siyasi gündemi nasıl farklı bir boyuta yönlendirebiliriz' onun derdindeler. Işık Bayraklı'dan yükselecek ve inşallah yiğit düştüğü yerden kalkacak."

BAŞBAKAN İÇİN DOĞUM GÜNÜ PASTASI

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Bayraklı'da CHP ve AK Parti'ye oy vermeyen yüzde 20'lik oy olduğunu belirterek, "Bu kişiler oy kullanmamış ya da başka partilere oy vermiş. Onları ikna ederek AK Parti'ye oy vermelerini sağlayın" dedi.

Toplantının sonunda bugün, Başbakan'ın doğum günü olması nedeniyle üzerinde fotoğrafının bulunduğu pasta kesildi.

ED(AÖ/COŞ)