Gazeteciler Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya, gazetecilerin zor koşullarda görevlerini yerine getirmeye çalıştığını anlatırken, "Demokratik toplumlarda muhalefetin daha çok sesi çıkmalıdır. Eğer bir toplumda muhalefetin sesi çok çıkıyorsa orada demokrasi tüm kurumları ile oturmuş demektir" dedi. CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atila da, basının büyük bir güç olduğunu belirterek, "Basının özgür olmasını istiyoruz" dedi. Atila, "Özgür basın büyük bir güç olarak demokrasinin yerleşmesine katkı sağlayacaktır. Bunun yanında özellikle yerel basının da sorunlarını biliyoruz" diye konuştu.

Atila, gazetecilerin, istemleri dışında Ak Parti üyesi yapıldıkları gerekçesiyle tepki gösteren CHP’li üyelerle ilgili sorusu üzerine "“Bizim il yönetimimizde yer alan kişileri dahi AKP’ye üye yapmışlar. Üyemiz, AKP’nin önüne sadece protesto amaçlı gitmiş birisidir. Bunu kendisi de belirtiyor. Konu şu an yargıda. Bütün üyeleriniz tek tek şikayetleri ile bu durumu yargıya taşıdı. Yargının kararını bekliyoruz. Olayla ilgili soruşturma sürüyor" yatırı verdi. 

CHP’Lİ ÜYEYE FACEBOOK CEZASI

Diğer yandan Atila, bir başka soru üzerine CHP üyesi Ergün Özcan’ın sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’a, parti yönetimi ile ilgili olarak yaptığı bazı paylaşımlar nedeniyle kınama cezası verildiğini söyledi. Atila, "Söz konusu üyemiz, sosyal paylaşım sitesinde parti yönetimini işgal dönemindeki İstanbul hükümetine benzetmiş. Bunun üzerine disiplin kuruluna sevk edildi, kınama cezası aldı. Bunu kabul etmek mümkün değil. Çünkü işgal dönemindeki İstanbul hükümeti vatan hainidir" diye konuştu.



CZ(OE/İD)