Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye'de siyasetin dönem dönem bilerek zora düşürüldüğünü söyledi. Soylu, "Çünkü siyaset kendi tanımı itibariyle halkın kendi gücünü yönetime yansıttığı, devlete yansıttığı ve onu araçsallaştırarak bireyin ve toplumun, halkın devleti yönettiği en önemli unsurdur, önemli maniveladır siyaset. Eğer siyaseti devreden çıkarırsanız yani siyaseti güçsüzleştirmeye, siyaseti bir şekilde itibarsızlaştırmaya ve siyaseti önemli ölçüde zayıflatmaya çalışırsanız, hedefiniz siyaset kurumunun kendisi değildir. Hedefiniz milletin kendisidir" diye konuştu.

Başarılı, güçlü ve gelişmiş ülkelerin siyasetinin güçlü olduğunu kaydeden Soylu, şunları söyledi:

"Çünkü ne kadar demokrasi havzanızı ve milletin kendisini temsil edebilme havzanızı genişletebilirseniz o toplumun ekonomik gücü, siyasal gücü hatta tedbir olarak ortaya koyabileceği askeri gücü sivil bir akılla bina edilen güçler olurlar. Türkiye'de geçtiğimiz dönem hem rahmetli Menderes'in, Fatih Rüştü Zorlu'nun, Hasan Polatkan'ın idam edildiği darbeler, hem siyasetin bir dönem acımasızca kesildiği 1971 12 Mart, hem çok açık bir şekilde bu memleketin evlatlarını birbirine sağcı ve solcu diye kırdıran 'Biz darbenin oluşmasını bekledik onun için buna seyirci kaldık' diyen zihniyetin gerçekleştirdiği 12 Eylül 1980 darbesi, hem insanların inançlarını, kimliklerini, zihniyetlerini, insanların bütün gelecek algısını, tutuklamaya çalışan, onları sınırlandıran, onları kısıtlayan ve kendi alanlarında ve kendi kafalarında 'Biz bin yıllık gelecek oluşturacağız' diyerek esas itibariyle bin yıllık bu topraklardaki bütün şifrelerimizi, bütün değerlerimizi değiştirmeye çalışan anlayış bilin ki milleti zayıflatmaya yönelik olduğu kadar, milletin devlete olan tek tahakküm noktası onu yönetmeye ve yönlendirmeye olan tek tahakküm noktası, siyaseti bir şekilde sakatlamaya zayıflatmaya yönelikti. Niçin 27 Nisan e-bildirisinde yapmak istediklerine ulaşamadılar. Çünkü güçlü bir siyaset ülke millet sadakati söz konusuydu aşamadılar. Demek ki bir ülkenin hem iç politikasında hem dış politikasında hem ekonomisinde siyasetin güçlülüğüdür. Bu izahatı ne için yaptım, siyaset merkezini kuvvetlendirmek, siyaset insanlarının ve siyaset kurumunun asli görevidir." 

SİYASET AKADEMİLERİ DİĞER SİYASİ PARTİLERE ÖRNEK OLDU

Konuşmasında her alanda eğitimin önemli olduğuna dikkat çeken Süleyman Soylu, AK Parti'nin de bunu gözeterek siyaset akademileri kurduklarını, siyaset konusunda eğitimler verildiğini ve diğer siyasi partilere de örnek olduklarını söyledi.


İE(SSA) (FOTOĞRAF)