Yanında getirdiği makası gösteren Öztaylan, Pekel'e, "Bunun ikinci aşaması ise bu makasa bağlı O zaman tüm pozitif ayrımcılıklardan faydalanabilir" diye konuştu.

Bandırma Belediyesi tarafından 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılan 23’üncü Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali'nde, mahalle etkinlikleri kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde dansçı kızlar gösteri yaptı. AK Parti İlçe Başkanlığı yazılı açıklama ile 'erotik' olarak nitelediği şova tepki gösterdi. Bandırma Belediye Başkanı Sedrat Pekel, tartışmaya katılan Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan'ı ayrımcılık yapmakla suçlayıp, Taylan'ın danscı kızların fotoğrafını evine asmasını önerdi. Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan bugün partisinin Bandırma ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Yanında, makas ve üzerinde "Oğlum Bak Git" yazılı tişört getiren Öztaylan, kendisini ayrımcılıkla suçlayan Pekel'i eleştirdi.

Partisinin, pozitif ayrımcılık konusunda Anayasal değişiklik yaparak bayanlara çok sayıda ayrımcılık kazandırdıklarını söyleyen Öztaylan, "Bizim de bazılarına pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor. Arkadaş saç pigmentlerinin tedavisi için ABD'ye gitti. Bu pozitif ayrımcılığın ilk merhalesidir. Bir de botoks yaptırmış. O da bir ayrımcılık. çok güzel olmuş" dedi. Konuşmasına, cebinden çıkartığı makası açıp kapatarak sürdüren AK Parti Milletvekili Öztaylan, "Ayrımcılığın ikinci merhalesine ufak bir şey bir şey kalmış. Onu da yapsın ona tam pozitif ayrımcılık yapacağım" dedi.

Sedat Pekel'in kendisi için, "Milletvekilliği bittiğinde gidecek yeri olmayacak" dediğini belirten Öztaylan, "Kafkaslar'dan Balkanlara ziyarete çıksam, 6.5 yılda Bandırma'ya zor dönerim. Benim, dünyanın değişik yerlerinde çok sayıda dostum ve arkadaşım var. Belediye başkanlığın biterse seni şehir kulübünde okeye dördüncü oyuncu olarak bile almazlar" diye konuştu.

Belediye Başkanı Sedat Pekel'in kendisi için, "Öztaylan'ı paçalarından yakaladım" diye açıklama yaptığını öne süren Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, "Paçamdan falan yakaladığın yok. Yakaladığını zannetiğin şeyin ne olduğuna bir bak. Bana 30 yıldan beri 'Arnavut Cemal' sana ise 'Tombalacı Sedat' derler" diye konuştu.

Öztaylan, Belediye Başkanı Pekel'in, dansçı kızların fotoğrafını evine asma önerisini ise, Pekel'in o kızların arasına girmesi halinde fotoğrafı evine değil TBMM'ndeki odasına asacağını ve bunu TBMM'ne gelenlere göstereceğini ekledi.



MT(FK/İD)