BAKAN DİNÇER EĞİTİMİ ANLATMAK İSTEDİ; DİNLEYEN OLMADI


Bayramlaşma töreni öncesi konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, salonda bulunanların Kurban Bayramını tebrik etti. Dinçer daha sonra " Aslında şimdi tam zamanı. Şimdi sizi bu kadar çok görmüşken, eğitim meselelerini anlatmak istiyorum. Ama eğer bunu anlatmamı istemiyorsanız şöyle bir saat kadar fazla değil, bana güçlü bir alkış yaparsanız bayram tebriği ile yetineceğim" dedi. Bunun üzerine salondakiler Milli Eğitim Bakanını alkışlamaya başladı. Dinçer ise alkışların az olduğunu söyleyerek, "Bu yetmez " dedi. Bunun üzerine salondakiler daha güçlü alkışlayınca bu kez Bakan Dinçer gülerek " Nice bayramlara hep beraber inşallah " diyerek konuşmasını kısa kesti ve kürsüden indi.


SOYLU'DAN CHP'YE 29 EKİM GÖNDERMESİ


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise konuşmasında CHP'ye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili bir gönderme de yaptı. Soylu,  şunları söyledi:


"Aslında orada yapılan yıllarca deprem ve afetler karşısında çaresiz kalan milletimize ' Hayır artık çaresiz değiliz ' diye itirazını yükselten bier milletin feryadı vardı. Orada hayallerini enkazın altına koymuş o çocukların 'Ne olmak istiyorsunuz ?' dediğinizde ' Ben öğretmen olmak istiyorum. Ben hemşire olmak istiyorum. Ben doktor olmak istiyorum. Ben polis olmak istiyorum ' diyen o gençlerin hayallerini orada sarmalayan bir Ak Parti vardı. Bir Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti vardı. Bu ülkenin güzel, basiretli bir lideri Recep Tayyip Erdoğan vardı. Bu ülkede bu milletin dertlerinden anlayan, dertlerini şuralarında hisseden insanlar vardı. Onlarla uğraşırken, dün Gazi Mustafa Kemal'in resimlerini paradan çıkaranlar, o gün o istismarı yapanlar bugünse, Cumhuriyet istismarını yapmaya çalışıyorlar. O gün Türkiye'de insanımızın değerlerini ve kutsallarını ötekileştirerek insanlarımızdan uzaklaştıranlar, bugün sanki 29 Ekim marifetiyle biz başka bir yerdeymişiz gibi muamele etmeye çalışıyorlar. Biz milletin içindeyiz. Cumhuriyetin sahibiyiz. Bayrağın sahibiyiz. Türkiye'nin sahibiyiz ve bu ülkenin sahibiyiz."


Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ise, " Biz bayramı bayram tadında, bayram coşkusuyla dolu dolu yaşamak isteyen Ak Parti İstanbul Teşkilatı olarak bugün sabahtan itibaren önce ilçelerimizde kucaklaştık, bayramlaştık. Şimdi de, genel bayramlaşmamızı yapıyoruz. Dileğim bu heyecan bu coşkuyu bu samimiyeti bir sonraki bayrama taşıyacak kararlılığı, azmi, samimiyeti ve ömrü bize bahşetmesidir " dedi.


-TOPBAŞ'DAN ÇOCUKLARA HARÇLIK-


Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri partililerle ve vatandaşlarla bayramlaştı. Partililerin çocuklarıyla da bayramlaşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çocuklara 10 lira harçlık vermeyi de ihmal etmedi.


PÇK (MK) (FOTOĞRAF)