24. Sosyalist Enternasyonal Sonuç Bildirgesi’nde yer alan ve eleştirilere neden olan, "İsrail ve Filistin sorununa benzeyen Kürt sorununa çok taraflı çözüm gerekiyor. Irak, İran, Türkiye, Suriye ve Kürt halkı ile BM ve uluslararası kuruluşlar çözüm için çalışmalı" ifadesi üzerine AK parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Twitter hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir dille eleştirdi. Zeybekci, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı seçilmesine de atıfta bulunarak, "İhanet belgesini başkan yardımcısı olmak için mi imzaladın?" yorumu yaptı.

Zeybekci, "Kişi yalan ve samimiyetsizlikle yaşamaya başlarsa sonu rezilliktir. Kendi pisliğinden kurtulamaz, battıkça batar, dokunduğu her şeyi de batırır. CHP-K.K. (Kemal Kılıçdaroğlu) Sosyalist Enternasyonal bildirgesindeki Kürt sorunu ve Suriye açıklamalarının altındaki Başkan Yardımcısı imzasını çektiğini açıklamalıdır. CHP-KK’nin İhanet belgesine imza mazereti İngilizce bilmemek, tercüme hatası veya imza attığını okumama ciddiyetsizliği mi?" dedi.

VALİ BALKANLIOĞLU’NA SAHİP ÇIKTI

Sosyal paylaşım sitesindeki açıklamasında Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu patlamanın ardından Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e verdiği hediyelerle gündeme gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu’na ise sahip çıkan Zeybekci, "Ülkesine ihanet belgesini imzalayanlar etkin medyada yer almazken, nezaket ziyaretine gelen Genelkurmay Başkanı’na değersiz bir hediye veren Vali, tüm günahların sorumlusu olarak nasıl iştahla linç ediliyor. Edep yahu. Tam bir cambaza bak ve masum yok etme girişimi. Ziyarete gelen, nezaket ziyaretinde. Ne oldu resmi ve sivil geleneklerimize? Sabaha kadar yeri göğü inletip eğlenenlere niye bir şey söylenmez?" ifadelerine yer verdi.

MEDYAYI ELEŞTİRDİ

Yaygın medyayı da eleştiren Zeybekci, "CHP-KK bu ihanet belgesini başkan yardımcılığı karşılığı mı imzaladı? Ey yaygın büyük basın. Afyon Valisi'nin hediye ettiği 1 metrekarelik kilim CHP-KK ihanet imzasından daha mı önemli? Genel başkanları kulaklıktan tercüme edilirken kaçırdı veya kaçırdılar diyelim, peki genel başkan yardımcılarının mükemmel İngilizce'sine ne oldu?" dedi.



ONB(İÖ/SS)