İl Genel Meclisi toplantısı, Zonguldak Öğretmen Evi'nde yapıldı. Meclis Başkanı İsmail Terzi başkanlığındaki toplantıda, 5 bin 302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 45'inci ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği'nin 27'nci maddesi uyarınca Plan ve Bütçe Komisyonu'nun hazırladığı, İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı bütçesi görüşüldü. 16 AK Parti'li, 10 CHP'li olmak üzere toplam 26 üyenin bulunduğu mecliste, 40 milyon liralık bütçe oylanarak kabul edildi.

AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Koca, bu bütçe yılında 'Yerel parlamento' olarak nitelendirilen uygulamayı yeni anladığını ve bu yükün altında ezildiğini söyledi. Koca, "Bu kadar sorumluluk verilen bir parlamentonun çalışmalarının yetersiz olduğunu düşünüyorum. Daha güzel çalışmalar dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

AK Partili İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi ise, "Senden farklı çalışmalar bekliyoruz. Burada varsa karanlık bir şey söyle. Buradaki çalışmaları meclis üyeleri yapıyor. Ahmet yaptı, Mehmet yaptı diye bir şey yok" dedi. Bu sırada CHP'li Üye Umut Başoğlu da "Bu da kapak olsun size. Hüseyin hocam güzel şöyler söyledi, tabii anlayana" diye konuştu.



DS(EE/İD)